Norsk restaurant i Altea klar med egen vin

Restauratør Åge Folkestad har virkeliggjort en årelang drøm.

Spaniaavisen

Publisert 14. april 2011 09:03

ALTEA

Folkestad fikk kunstner Roald Tellnes til å lage etiketten på årets produksjon til Casa Vital.

– Ideen om å lage min egen vin oppsto i fjor da vi var på en vinsmakertur til bodegaen i Albacete. Der møtte jeg enologen Lorenzo Martinez som jeg umiddelbart fikk god kjemi med. Vi gikk i gang med prosessen og nå er resultatet klart. Vin er kunst, og derfor var det naturlig for meg å spørre kunstner Roald Tellnes om lage etikettene, sier en strålende fornøyd, Åge Folkestad til spaniaavisen.no.

Les også: Torrevieja har fått egen vinrute

I tillegg til egen rødvin, som er en Crianza, har Casa Vital også egen hvitvin og rosévin. Men disse vinene har bare egne etiketter. Vinen er den samme som bodegaen selger. Rødvinen er spesiallagd for Casa Vital.

– Rødvinen er veldig god til et godt måltid med tapas eller kjøtt, men den kan også drikkes alene. Jeg synes den er akkurat pass krydret, og så har vi brukt mange forskjellige druer når vi smakte den til. Du kan si vi satt og prøvde forskjellige smaker en hel dag før vi fant frem til den rette som jeg ville ha på restauranten min, forteller restauratøren.

Les også: Jumilla – byen med egen vinrute

I dag lanserer Folkestad og Casa Vital vinen. Men denne kvelden er allerede fullbooket. Derfor har Åge også tatt lørdagskvelden i bruk for å lansere den for enda flere av sine gjester.

– Vi kommer til å servere alle tre vinene til forskjellige retter. Derfor blir det et treretters måltid de to kveldene. Jeg må bare innrømme at jeg er spent på tilbakemeldingene fra mine gjester. Det blir som en liten forløsning for meg. I og med at jeg har fått ganske god peiling på vin med årene, tror jeg nok folk skal bli fornøyde. Det er bare å melde seg på til lørdag for å smake. Man kan også kjøpe vinen med seg hjem fra restauranten, reklamerer Folkestad.

Årets rødvin er lagd i et forholdsvis stort parti. Alt er kjøpt inn av Folkestad. Neste år kommer det en ny vin, med en ny kunstner som står bak etiketten. Derfor blir dette en vin for samlerne også.
Hørte vi skål!