Siste
Arkivet

Norsk restaurant åpnes igjen etter vinterdvale


TORREVIEJA

Familien Tønder har drevet restauranten Pinocchio i mer enn 15 år. Nå tar sønnen Raymond Tønder over familierestauranten i Torrevieja.

– Jeg er jo ikke helt ny, jeg har vært med på driften gjennom alle år her. Men nå vil far og mor pensjonere seg og da er det min tur å drive restauranten videre, sier Raymond Tønder. I alle fall for en periode fremover. Restauranten er til salgs, men vi vil drive den frem mot et eventuelt salg.

Det er Per Kristian Tønder og kona Sonja som nå trekker seg tilbake og har nye planer for fremtiden og pensjonsalderen.

– Før vi stengte døren hadde vi både sykdom og dødsfall blant betjeningen. Derfor ble det et lengre opphold enn normalt. Samtidig vil vi nå trekke oss tilbake og være pensjonister på heltid. Om vi finner oss en appelsinfarm i fremtiden vil bare tiden vise, sier Per Kristen Tønder til Vikingposten.

Sønnen Raymond har ikke planer om å forandre på så veldig mye i forhold til meny og god service.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia i sommer? Gjør et søk her - gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

– Uten å overdrive har jeg sikkert fått et par tusen henvendelser om vi ikke skal åpne igjen snart. Vi er tydeligvis savnet. og jeg kan berolige våre faste gjester at de vil finne sine favoritter blant noen nye retter på menyen. På kjøkkenet har vi fått to nye kokker, norske Alexander Zimmermann og sør-afrikanske Patrick Dwier, sier junior Tønder.

Da Vikingposten var innom tirsdag ettermiddag var betjeningen på ni ansatte i full sving med å klargjøre restauranten for åpningen fredag. 1. juni. På kjøkkenet var Per Kristian i full gang med å utlevere sine oppskrifter på sausene til noen av rettene til de nye matlagerne.

– Jeg vil være med å følge opp og hjelpe de på kjøkkenet i starten. men jeg blir ikke å se mer enn de første 14 dagene, eller i alle fall ikke mer enn én måned. Da bør rutinene være på plass, sier Per KristianTønder.

– Patrick Dwier har bakgrunn fra en Michelin-restaurant, men det vil ikke prege menyen her. Vi vil servere den samme gode maten, med store porsjoner slik at man blir mett, reklamerer far og sønn Tønder.

– I første omgang vil vi holde restauranten gående frem til oktober, om den ikke blir solgt før. Vi har en tre-fire interessenter, avslutter Per Kristian Tønder.

Les mer om:

Nyheter

Les også