Norsk par tatt av understrømmer – trodde de skulle dø

Ekteparet Lisa (66) og Svein (71) Stigre var sikre på at de skulle dø da de ble tatt av de farlige understrømmene på playa de La Glea i Campoamor. Nå advarer de andre badegjester.

Terje Aspdahl

Publisert 22. juni 2017 09:05

ORIHUELA COSTA

Det sto om livet for paret sist tirsdag. For Lisa Stigre passerte livet i revy før hun ble reddet av en badegjest som så hun hadde store problemer med å komme seg på land.

– Det hele skjedde i løpet av et sekund. Vi gikk ikke lenger ut enn at vi følte oss trygge. Vi svømte ikke, og sto med begge bena godt plantet på bunnen. Men så kom det en stor bølge som gjorde at vi begge hoppet automatisk opp. Da vi landet var bunnen borte og vi ble tatt av de sterke strømmene, forteller en fortsatt preget Lisa Stigre på telefon fra Norge. Ekteparet reiste til Norge dagen etter hendelsen på Campoamor.

Hun fortsetter:

– Vi red på bølgene innover mot stranden, men understrømmen var så sterk at den dro oss like fort ut igjen. Vi vet vi skal svømme på skrå og tvers av strømmen, men den var alt for sterk. Det var en tøff påkjenning og noe av det mest skremmende var at selv om vi ropte og skrek så høyt vi kunne, var det ingen som hørte oss. Flere store bølger begravet oss helt under vann og tok masse krefter. Jeg hadde allerede sett for meg at jeg kom hjem i en urne en mann endelig skjønte at noe var galt og kom til unnsetning.

Følg oss på Twitter her

Det var heller ingen badevakter ved Playa Campoamor forrige uke. De startet sesongen først mandag denne uken. Lisa Stigre fikk hjelp av en mann, mens mannen hennes måtte ha hjelp av to menn for å komme seg trygt på land.

– Det kom en mann mot meg for å hjelpe og ba meg forsøke å komme meg nærmere han. Men jeg klarte kun å si at nå orker jeg ikke mer. Da kom han lenger ut og fikk tak i meg i siste liten. Da var jeg helt tom for krefter, sier Lisa Stigre.

Nå advarer ekteparet badende langs Costa Blanca før sommerrushet til strendene setter inn.

– Vi er ikke dumdristige og ikke var vi langt ute, siden vi vet understrømmene kan være farlig, understreker Lisa Stigre. Vi er også gode svømmere begge to.

– Det var en skremmende opplevelse. Vær forsiktig og respekter flaggene under sommeren, oppfordrer ekteparet Stigre.