Norsk par sitter bom fast i Torrevieja

Reiseforsikringen ble tegnet for sent. - Vi føler oss fanget.

Terje Aspdahl

Publisert 4. november 2014 12:57

TORREVIEJA

Ferien for Alexandra Antonsen og Magne Rasmussen til Torrevieja i august skulle vare i tre uker. Fortsatt har ikke paret kommet seg hjem til Norge.

Gravide Alexandra ble plutselig syk og barnet som skulle komme 10. november ble født seks uker før termin. Dermed måtte hjemreisen utsettes. Alexandra fikk flyforbud og havnet på sykehus.

Regningen for det 10 dager lange sykehusoppholdet kom på 30.000 kroner. Det er penger de to ikke har. Nå frykter de at de må bli i Torrevieja tre til seks måneder, skriver Harstad Tidende.

Lenge trodde de at familiereiseforsikringen gjennom DNB skulle dekke sykehusoppholdet. Så kom kontrabeskjeden.

Har du behov for taxi, tannlege eller tolk? I vår bransjeguide får du full oversikt

– Nå føler vi oss fanget i Spania, ikke bare fordi vi må bli her til vi får fly hjem med Mia, men også økonomisk. For vi er begge under Nav og har ikke råd til 30.000 kroner. Det har vært et styr med å sende bekreftelser på årsaken til oppholdet til Nav, og nå frykter vi at de tar dagpengene, sier hun. – Men vi har sendt dokumentasjoner og håper det ordner seg.

Paret har fått lånt en leilighet av bekjente, men vet ikke når de kommer seg hjem.-  Vi skulle ha vært hjemme 2. september. Nå kan det bli julefeiring i Spania, og det var jo ikke planlagt, sier Alexandra Antonsen.

DNB opplyser til HT at samboerparet kjøpte reiseforskring etter at de hadde ankommet Spania.