Norsk par rundstjålet hjemme mens de var på stranden

Nina og Tor Henning frastjålet verdier for rundt 100.000 kr.

Terje Aspdahl

Publisert 15. juni 2017 10:36

TORREVIEJA

Det ble en lite trivelig lørdag for Nina og Tor Henning Olsen. Da de kom tilbake etter en tur på stranden var huset endevendt av kjeltringer som hadde stjålet verdier for drøye 100.000 kroner.

At Torrevieja har en grusom innbruddstatistikk fikk ekteparet Olsen smertelig erfare lørdag.

– Dette er helt jævlig. Jeg kan ikke tenke meg at du kommer noe nærmere å føle deg voldtatt enn når du kommer hjem og finner huset ditt snudd på hodet av tyver, og som har har rotet gjennom alt av våre personlige saker, sier en fortvilet Tor Henning Olsen til Vikingposten.

Han er frontfigur og primusmotor i bandet «Det Betales», som turnerer og holder konserter med The Beatles-låter over hele Norge. De har holdt flere konserter også her på Costa Blanca.

Sett denne? Slik blir Costa Blancas nyeste kjøpesenter – video

Ekteparet bestemte seg for en en strandtur lørdag ettermiddag. De gikk hjemmefra cirka klokken 13 og var hjemme igjen tre timer senere. Da var nesten alt av verdisaker forsvunnet med de frekke tyvene.

– De har tatt alt fra min åpnede shampoflaske og balsam til Tor sine ola-bukser. Det verste er likevel alle smykkene mine, som to diamantringer og gifteringen min. Jeg vet at jeg kanskje ikke skulle ta meg med dette på reise, men dette er huset vårt her og ikke et tilfeldig reisemål vi skulle til, sier Nina Olsen oppgitt.

Verdien på smykkene anslår hun til cirka 45.000 kroner.

Gitaristen Tor Olsen mistet blant annet to gitarer, en Macbook Pro, Macbook Air og en Ipad.

– Jeg har vært her i snart fire uker og skrevet på en ny forestilling vi skal turnere med neste år. Alt det arbeidet må jeg nå starte på nytt. Hele manuset lå på Macbook`en, men fordi vi ikke har fått internett her enda hadde jeg ikke lagret det i minneskyen iCloud. Nå vil manuset bli slettet med det samme kjeltringene starter opp maskinen. Jeg vil ikke at det skal komme på avveier, sier musikeren.

Tyvene har sannsynligvis følt de har hatt dårlig tid siden de ikke har tatt med seg mikrofoner til flere tusen kroner, samt TV-en og Apple-TV-boksen.

Les også: Skandinaviske elever tvinges til å lære valensiansk – foreldrene reagerer

– De har også tatt frityrkokeren som var full av olje, bandittene har sølt olje hele veien fra kjøkkenet og ut porten og ut på fortauet.

Ekteparet kjøpte boligen for to og et halvt år siden, og de holder på med en totalrenovering av boligen i calle Gaviotas i urbanisasjonen Los Angeles.

– Tidligere hadde vi en leilighet i calle Luxemburg, rett opp i veien her. Vi har alltid likt oss godt i området, ikke minst fordi vi aldri har hørt noen klager over mye innbrudd i dette strøket.

Tyvene tok seg inn gjennom skyvedørene til stuen. Politiet har tatt fingeravtrykk, men det var ingen merker så politiet slo fast at kjeltringene har benyttet hansker under innbruddet.

– Vi er midt i en stor renovering. Da skyvedørene ble montert ba vi om at de måtte byttes til sikrere dører, det skulle vært gjort i forrige uke. Men dessverre ble det ikke gjort som vi ba om. De har lett brutt opp dørene med et kubein etter merkene på dørene å dømme, sier Tor Olsen.

Ekteparet reiser tilbake til Norge til helgen og har bodd på hotell siden innbruddet.

– Vi fikk beskjed om at ingenting skulle røres før forsikringselskapet har vært her. Det, sammen med en veldig dårlig følelse når vi er her, gjorde at vi sjekket inn på et hotell i byen. Vår første tanke da vi kom hjem fra stranden var at dette gidder vi ikke lenger. Vi har underveis i renoveringen av huset opplevd flere tilbakeslag og innbruddet ble toppen av kaka. Jeg håper og tror den ekle følelsen vil slippe taket etter hvert. Det er tross alt ikke huset sin skyld og vi stortrives i Torrevieja, avslutter Tor Olsen.

PS! Den ene gitarkassen var dekorert med et stort gult «Det Betales» klistremerke. Får noen et tilbud om å kjøpe en gitar i en kasse med klistremerke er det bare å melde fra.