Norsk par ranet på vei til Costa Blanca

Hans Magne og Mary Norstrøm ble frastjålet verdisaker av landeveisrøvere.

Terje Aspdahl

Publisert 13. november 2014 09:41

TORREVIEJA

I sin norskregistrerte Mercedes opplevde ekteparet Nordstrøm sitt livs mareritt på motorveien ved Barcelona sist lørdag. Det ble skutt mot bilen deres og de ble presset til å stoppe av landeveisrøvere og ranet.

Mary (74) og Hans Magne (75) Norstrøm har kjørt med egen bil til og fra Costa Blanca en rekke ganger tidligere, men aldri opplevd å bli utsatt for noe lignende. Forrige onsdag satte de seg i bilen og kjørte fra Tjøme i Vestfold med Costa Blanca og et lengre vinteropphold for øyet.

– Vi hadde nettopp passert en av avkjøringene til Barcelona da det smalt høyt og jeg merket en rykning i bilen. Jeg lurte på om det kunne være et dekk som var punktert eller om eksosanlegget hadde fått seg en smell. Men så skjente en bil inn foran vår med to menn gestikulerende og pekende mot bakenden på vår bil. Samtidig kom den nærmere og nærmere, og jeg hadde ikke annet valg enn å legge meg inn til høyre og stoppe helt opp, sier Hans Magne Norstrøm.

Ser du etter leiebil? Velg blant mange selskaper – gratis norsk servicetelefon

Bilen stoppet kloss inntil det norske paret, og en mann gikk ut.
– Han pekte på vår bil og ropte. Jeg trodde på det tidspunktet at noe var galt med bilen da jeg fortsatt hadde, selv med dårlig hørsel, smellet fra skuddet syngende i ørene. Jeg gikk ut for å se om det var noen skader og kikket også under bilen. Men jeg fant ingen skader, og mannen løp tilbake til sin egen bil og den dro avgårde i en rasende fart, forteller 75-åringen til Vikingposten.

Tilbake i bilen satt kona Mary gråtende. Samtidig som Hans Magne sjekket bilen hadde mannen ranet kona for alt av vedisaker. Hun hadde problemer med bena og kunne ikke forlate bilsetet.

– Mannen røsket opp bildøra og kastet seg inn i bilen for deretter å dra fra meg vesken og røsket med seg alt som lå i midtkonsollen av bilen. Jeg forsøkte å holde igjen, men han var mye sterkere enn meg så jeg måtte slippe taket. Hele opptrinnet tok maks ti sekunder, sier Mary Norstrøm.
Hun er fortsatt i sjokk og sover dålig etter den forferdelige opplevelsen.

– Dette er etter min mening væpnet ran. Det ble skutt mot bilen, med noe jeg mener må være en avsagd hagle på grunn av smellet. Jeg er selv medlem i Tønsberg pistolklubb gjennom mange år, så jeg vet litt om våpen. Jeg ser også sporene etter hagl flere steder på bilen, sier Hans Magne.

Les også: Landeveisrøvere tatt

Nå i ettertid har reaksjonene kommet etter det brutale ranet. Ekteparet mistet både pass, førerkort, kredittkort og smykker med stor affeksjonsverdi.

– Hjertet mitt blør over hva kona mi Mary ble utsatt for. Jeg har fått en ny forståelse for sorg og reaksjoner etter å bli ranet. Dette vil vi alltid bære med oss. Tapet over lommebok og kontanter også videre er en ting. Men jeg mistet også min adressebok som fortalte en historie om vennskap med mennesker som betyr mye for meg, både nålevende og de som har forlatt denne verden. Totalt uinteressant for ranerne, men uendelig vondt å miste for meg, sier Hans Magne.

Hele denne saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.00