Norsk par kastet ut av boligen de betalte i 2006

Fikk Spania-drømmen knust.

Terje Aspdahl

Publisert 4. januar 2012 20:13

SAN BARTELOMEO

I 2006 kjøpte og betalte ekteparet Refvik drømmeleiligheten i Spania. Nå har banken kastet ut nordmennene og overtatt leiligheten fordi oppgjøret aldri ble betalt videre til dem.

Før jul fikk Guri og Svein Erik Refvik fra Måløy på Vestlandet sjokkbeskjeden om at banken Caja Rual ville skifte lås og overta leiligheten deres i San Bartelomeo.

I 2006 var ekteparet hos Notaren i Spania og underskrev skjøtet til sin nye leilighet. Trodde de…

Har du hørt om lignende tilfeller? Send oss en epost her

– Det viser seg i ettertid vi kun underskrev en fullmakt til vår eiendomsmegler Atlas International om at de kunne overføre pengene til utbyggeren for leiligheten. Noe de også gjorde. Men de betalte ut pengene uten at skjøtet var i orden. Pengene utbyggeren fikk, ble ikke betalt banken som sto for finansieringen. Nå har banken tatt pant i flere av leilighetene i blokken, fordi utbygger har misligholdt sine lån overfor banken. Tre av fem leiligheter ble solgt av Atlas Internatonal. Det var Atlas som betalte utbyggeren, ikke vi. Men nå blir vi skadelidende for at utbyggeren ikke gjorde opp med banken, forteller Guri Refvik til Vikingposten.

Her finner du over 30 boliger til salgs på Costa Blanca

Guri og Svein Erik Refvik måtte reise i all hast til leiligheten de har hatt som sitt hjem i Spania i snart seks år. De fikk kun tid til å pakke personlige eiendeler og annet løsøre. Salongen og andre møbler var det ikke tid til å få satt bort.
– Vi fikk knapp tid før låsesmeden skulle skifte lås. Derfor fikk vi kun med oss det aller viktigste. Men vi håper vi kan få ut møblene etter hvert. Men aller helst ser vi at Atlas ordner opp i det rotet de har forårsaket. Vi brukte Atlas for de vi tenkte et så stort selskap var seriøse. Så feil kan man ta, sier Guri Refvik.

Ekteparet betalte 119.000 euro for leiligheten i 2006. Caja Rual tilbød ekteparet Refvik å kjøpe den ut for 65.000 euro ekstra.
– Det er uaktuelt å betale for feil vi ikke har gjort. Store saksbehandlingsfeil er gjort underveis, feil som gjør oss skaldelidende. Vi har fortsatt 13 år å betale ned på en leilighet vi ikke lenger er herre over. Den har rukket å bli vårt hjem nummer to, vi skulle også ha feiret denne julen i Spania. Det ble ikke noe av. Dette er en dyr lærdom, men hva hjelper det, sier Svein Erik Refvik.

Les også: Økt skatt rammer eiere av Spania-boliger

Guri og Svein Erik Refvik har satt advokat på saken og nekter å gi seg. De mener hele feilen ligger hos Atlas Intenational.
– Vi har spansk advokat på saken, men vi skjønner dette kan ta tid. Vi har også kontaktet Atlas NORGE og gitt dem en frist frem til 19. januar før vi går til norske medier med saken. Da vil vi forsøke alt fra VG til TV2 hjelper deg. Atlas påstår de sendte oss varsel i 2008 om at vi måtte gå til sak mot utbyggeren her i Spania. Det har ikke vi mottatt, sier Guri Refvik.

Leiligheten i Spania var ment å bli deres hjem når pensjonisttilværelsen kommer. De kjøpte den derfor såpass mange år før de går av med pensjon for å ha betalt ned det meste av gjelden før den tid.

– Vi har til og med tatt flere spanskkurs for å forberede oss på tiden i Spania. Nå vet vi ikke hvordan det blir med drømmen om pensjonisttilværelsen i Spania, sier Guri Refvik.
Det har ikke lyktes Vikingposten å få kontakt med Atlas.