Norsk par kan få sjokkregning på 25.000 euro etter boligkjøp

♦ Megler skal ikke ha betalt skjøteskatt. ♦ Flere nordmenn trolig rammet.

Terje Aspdahl

Publisert 19. november 2014 22:13

TORREVIEJA

Etter et huskjøp på Costa Blanca i sommer er et eldre norsk ektepar redd de må finansiere avgiftene for huskjøpet på nytt.

Eiendomsmegleren SPC International som de kjøpte huset via, har ifølge notaren ikke betalt inn skatten på 10 prosent av skjøtebeløpet som de skulle.

Ekteparet, som vil være anonyme, må nå betale skatten på 25.000 euro for huskjøpet om igjen. Hvis ikke er de redd de vil miste det nylig kjøpte huset på Los Balcones i Torrevieja.

– Vi fikk et brev fra notaren tilsendt i Norge om at hvis vi fikk tilsendt skjøte på det nye huset vårt fra eiendomsmegleren SPC International er det falskt, da de ikke har betalt inn skatten for huskjøpet. Pengene har vi betalt eiendomsmegleren, men de er tydeligvis ikke betalt videre. Vi er redd pengene nå er tapt, sier kvinnen (70) til Vikingposten.

Les også: Får spansk boligdrøm jevnet med jorden

Ekteparet har engasjert Tim Kindem og hans firma Consulting Costa Blanca til å bistå seg i prosessen. Kindem ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

– Tim Kindem har purret på boligformidleren SPC International flere ganger uten resultat. Tirsdag var vi i kontakt med advokat og vi vil levere inn en politianmeldelse torsdag. Under møtet tirsdag fikk vi vite at eiendomsfirmaet skal ha 17 uoppgjorte skjøter liggende hos notaren. Det er sjokkerende nyheter. Vi ser nå for oss år med rettssaker. Det var ikke dette vi så for oss ved å kjøpe en større bolig enn den vi hadde tidligere i Orihuela Costa. Vi er begge over 70 år og overskuddet er ikke som tidligere, sier kvinnen oppgitt.

Da Vikingposten snakket med henne lå hun til sengs med migrene.
– Nå må vi hente ny kapital i Norge for å betale skatten som skulle vært gjort opp i september, ellers er jeg redd vi mister huset. Etter det vi har fått opplyst til nå vil det sannsynligvis også komme straffegebyr på de 25.000 euroene vi må betale inn på nytt. Jeg vet også det er en annen norsk familie som et utsatt for det samme som oss. De vil vi gjerne komme i kontakt med, sier kvinnen.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Firmaet SPC International holder til ved rundkjøringen på La Siesta. Ifølge deres nettside selger de boliger sør på Costa Blanca, Costa Calida og Mar Menor. 
Eieren vil ikke stå frem med navn. Overfor Vikingposten hevder han at de ikke har noen saker gående hos notaren. Han avviser blankt alle påstander fra ekteparet og truer Vikingposten med anmeldelse hvis vi omtaler saken.

Ekteparet er sjokkert over at SPC International sin eier ikke vil vedkjenne seg saken og presiserer at det var notaren som sendte de varselbrev om at skjøte ikke kunne skrives da skatten for huskjøpet ikke var betalt. 
– Det sier vel alt om alvoret i saken. En spansk notar sender ikke brev til Norge om det ikke er alvorlige mangler rundt et huskjøp.

Hele denne saken kan du lese i dagens Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15