Norsk par gasset og rundstjålet mens de sov

Marerittet ble virkelighet for Renate og Roald.

Spaniaavisen

Publisert 30. juli 2009 06:27

ORIHUELA COSTA

Trondheim-paret opplevde sitt livs mareritt etter en snau uke av Spania-ferien. Mens de sov om natten hadde tyver brukt en hjemmesnekret fiskestang og hentet ut husnøklene gjennom et vindu i stuen. Dette ga dem fri tilgang til huset. Etter å ha gasset paret som sov i 2. etasje, kunne de forsyne seg med alt de ville.

– Da vi våknet tirsdag i forrige uke, syntes vi begge at vi hadde sovet riktig lenge. Og det hadde vi. 10 timer. Vi merket ingen ting til hva som hadde skjedd før vi gikk ned i første etasje og fikk se at alt var endevendt. Absolutt alt av verdi var borte. TV, PC, pass, billetter, penger. Jeg brøt nesten helt sammen og hadde bare lyst til å reise hjem, forteller Renate Kvivesen til Vikingposten.

Les også: Astrid (70) ble også gassranet

– Vi følte oss helt maktesløse i møtet med politiet. De snakket ikke engelsk, og vi snakker ikke spansk. Først ved tredje gangs forsøk, ble det orden på ting. Da fikk vi god hjelp av Pedro på Norsk Servicesenter. Takket være ham, kom politiet hjem og foretok sine registreringer. Pedro hjalp oss også med pass og andre ting. Jeg fikk min reaksjon først etter at han hadde ordnet alt for oss, sier Roald Tangstad.

De forstår ikke at tyver skulle slå til akkurat hos dem. De bor i en tett befolket gate, og mange nasjonaliteter er representert. Naboer kan fortelle at noe lignende ikke har skjedd de siste årene.

Les også: De skaffet seg gassalarm etter ran

– Jeg tror de må ha lusket rundt og fulgt med oss noen dager. Sett at vi var bare to. Akkurat denne kvelden sto markisen oppe en liten glippe på stuevinduet. Da slo de til. Nøklene lå på en benk 4,5 meter unna. Det er tydelig at dette ikke var første gang de forsøkte seg, mener Tangstad.

# Hele saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten som blir distribuert over 100 steder på Costa Blanca. 

# Fra klokken 15.30 kan du gratis laste ned siste utgaven som PDF (nr 26). Det gjør du her