Norsk par åpnet ny butikk i Altea

Ekteparet Cecilie Violett og Rune Pedersen satser friskt selv om store deler av næringslivet ligger i dvale på grunn av corona-pandemien.

Terje Aspdahl

Publisert 10. januar 2021 09:41

ALTEA

Mandag åpnet bergenserne sin nye butikk Ceru Design, med salg av peisbord og tilhørende hagemøbler i Altea Center.

Etter en tur til Dubai, hvor de så peisbordene for første gang, tente de på ideen og kjøpte seg sitt eget peisbord hjemme i Bergen i Norge.

– Vi er ganske sikre på at dette blir populært. Alle vi har snakket med i forkant mener dette vil bli like populært her i Spania som det allerede er blitt i Norge. Med et peisbord kan du sitte ute selv om kveldene er kjølige, sier Cecilie Violett Pedersen under butikkens åpningsdag da Vikingposten var innom.

Planen for ekteparet var å åpne før jul, men etter litt frem og tilbake ble det åpning av forretningen første mandag i det nye året.

– Vi har jobbet litt med hvor vi skulle legge butikken, men vi er godt fornøyd med dette lokalet på Altea Center. Her er det en slags handlegate med forretninger på begge sider av 332-veien og det bør ikke by på problemer å parkere, sier Cecilie Violett Pedersen.

Sett denne? Nordmenn skrev historien om Alfaz

Med seg på laget har ekteparet fått Kjell Gunnar Bøe. Han vil drive forretningen i Altea siden ekteparet Pedersen – som har feriehus i Alfaz del Pi – fortsatt vil bo og jobbe i Norge.

– Dette blir moro og jeg er kjempemotivert til å ta i et tak og få dette til å gå. Peisbordene er blitt veldig populære de siste årene. Vi vil ikke bare rette salget mot privatpersoner, men også mot restauranter og hoteller som det er mange av i området. Peisbord passer for alle med uteplass, reklamerer den nye butikksjefen. Og ikke bare gir de god varme, men det holder også myggen borte.

At peisbordene er populære ble slått fast allerede første dag med to salg i løpet av et par knappe formiddagstimer.

– Vi hadde i utgangspunktet bare tatt turen for å kikke, men vi falt for et av peisbordene og bestemte oss for å kjøpe det ganske så raskt, forteller Grethe Kvestad og Trond Dees. Nå blir det å reise hjem å rydde plass til bordet som blir levert hjem til oss om tre uker.

Ceru Design retter seg ikke kun mot nordmenn, men ser på markedet på Costa Blanca og i Spania som internasjonalt.

– Vi har fått god respons fra spanjolene og her i området er det mange forskjellige nasjonaliteter. De første kundene våre i dag var for eksempel engelskmenn, sier Cecilie Violett Pedersen.

– Bordene leveres i enten betong eller i pulverlakkert aluminium sammen med et lokk til å legge over bålpannen. Med lokket på blir det et hagebord. Gassflaske må kjøpes i tillegg, avslutter hun.