Norsk møbeldesigner satser fra Costa Blanca

Møbeldesigner Eva Mork har flyttet fra Ålesund til Altea for å markedsføre sine produkter i Europa.

Spaniaavisen

Publisert 2. juni 2011 05:54

ALTEA

– Jeg jobbet tidligere som møbelstylist gjennom flere år for flere av møbelprodusentene på Sunnmøre, og i den perioden våknet ideen om å skape noe eget. De gode tilbakemeldingene fra møbelmessen jeg deltok på i oktober 2010 i Valencia, gjorde at jeg fikk driv til å stå på videre, tørre å satse. Ikke bare Spania, men jeg åpner også for andre deler av Europa. Tidspunktet var inne til å ta ett skritt videre.

Jeg legger stor vekt på brytningen mellom komfort og det skulpturelle i det jeg skaper. Det er bare fantasien som setter grenser for bruken av møblene, sier Eva Mork til Vikingposten.

Les også: Menneskesmuglerliga hadde hovedbase i Altea

I Altea har hun nå hatt utstilling en uke på et av byens hoteller, og så skal hun ta med seg kolleksjonen sin til sitt atelier i gamlebyen. Et steinkast mot Palau fra kirkeplassen.

– Nå vil tiden vise om jeg kan gjøre dette på heltid. Jeg føler i hvert fall det var nå eller aldri. Fra tidlig på 1990-tallet har jeg jobbet som møbelstylist for store møbelprodusenter på Sunnmøre. Blant andre Hjellegjerde, Stodal møbler og Mørekjøkken. Nå skal jeg selge egne møbler.

Sjekk ut vår veiviser til næringslivet på Costa Blanca her

De blir alle laget på bestilling, og produsert av en liten møbelfabrikk på Vestlandet. Møblene mine skal være mer enn et møbel. De skal også ha skulpturelle linjer. Og det er bare fantasien som setter grenser for bruken av dem. Det er opp til hver enkelt bruker å bestemme sine sittestillinger, sier Mork og viser hvordan man kan både sitte, ligge og hvile ryggen i en og samme stol.

At det ble Altea hun slo seg ned i er tilfeldig. Etter å ha feriert i byen i tre år, kjøpte hun og mannen hus i gamlebyen i fjor. Mork falt pladask for byen nord på Costa Blanca. Nå skal hun altså pendle mellom atelieret og huset i Altea og hjemmet i Ålesund.

Les også: Er dette Costa Blancas beste tapasgate?

Møblene hennes er spesielle. Faktisk spesielt flotte. Og funksjonelle. Dessuten har Mork tatt med seg sin lange erfaring fra bransjen når hun velger ut materialene hun lager møblene i. De beste råvarer, og skikkelig kvalitet.

Hos Mork får du alt fra bar– og kjøkkenstoler, til små bord, stoler og store flotte sofaer. Foruten å være ekstremt gode å sitte i, er også møblene egne kunstverk som kan pynte opp enhver bolig.
Men ha godt med penger med deg når du skal kjøpe møbler hos Eva Mork. En stol til stuen koster cirka 20.000 kroner, og sofaene fikk vi ikke med oss prisen på…