- Norsk lege forsøkte å redde gutten

Familien forteller om marerittet i fornøyelsesparken Terra Mitica da sønnen falt i døden.

Spaniaavisen

Publisert 10. juli 2014 14:01

BENIDORM

Familien til den 18 år gamle Andri Freyr Sveinsson som omkom etter at han falt ut av en berg- og dalbane i Terra Miticia i Benidorm, forteller nå hva som skjedde under ulykken til islandske Visir.

– Familien skulle bli i Spania i 28 dager. Vi dro til Terra Mitica på den syvende dagen hvor hele familien skulle tilbringe dagen. Ulykken skjedde i berg- og dalbanen "Inferno" hvor Andri Freyr satt bakerst sammen med en venn og yngre søster. På slutten av ferden i en høyde på 15 meter, ga alt sikkerhetsutstyr i hans sete etter og han falt ut. En norsk lege som også var i berg- og dalbanen, sørget for at Andri Freyr fikk førstehjelp. Også betjeningen hjalp til, forteller familien i en uttalelse.

Familien sier at det ikke var noen ambulanse i fornøyelsesparken og dermed måtte man vente i 20-25 minutter.

– Da ambulansen kom døde vår sønn i bilen før den forlot parken. Av den grunn ble Andri Freyr aldri fraktet til sykehuset.

– Alle barna som var med oss er nå tilbake hos foreldrene i Island hvor de får hjelp etter alt de har vært vitne til. Andri Freyrs far og stemor blir igjen i Torrevieja for å ordne det praktiske og ta Andri Freyr hjem, skriver de.

Samtidig ber de mediene være forsiktig i sin omtale av ulykken for å unngå at ubekreftede rykter blir offentliggjort.