Norsk kulturuke i gang i Albir

Utstillinger både på kirkesenteret og i Fundacion Frax med norske kunstnere.

Spaniaavisen

Publisert 12. mai 2011 09:00

ALBIR

Fra 10. til 25. mai kan man se arbeidene til tre norske kunstnere i Alfaz del Pi, nærmere bestemt i Albir. To av kunstnerne bor i kommunen, mens den tredje, Ole Ertzeid, bare er på en snarvisitt med sine bilder til Costa Blanca.

Selve kulturuken ble åpnet tirsdag kveld på kirkesenteret. Det var varaordfører Genoveva Tent som sto for den offisielle åpningen, sammen med sjømannsprest Jermod Hausberg. Primus motor for den norske kulturuken er Elisabeth Marandi fra Alfaz del Pi kommune. Dette er andre gangen Marandi og kommunen arrangerer kulturuken, noe de håper vil bli en fast tradisjon sammen med 17. mai-feiringen.

Les også:Internasjonal suksess i Albir

De to kunstnerne på kirkesenteret er Anne Elisabeth Nesset og Hans Petter Fjugstad. Nesset har med 21 av sine fotografier, mens Fjugstad har med 12 av sine malerier.

Bildene skal henge på veggene i kirkesenteret frem til 25. mai. Dette er en salgsutstilling, der de billigste fotografiene til Nesset koster 30 euro, og de dyreste maleriene til Fjugstad koster 2000 euro. Imellom disse prisene får man noe fra hver kunstner.

Varaordfører Genoveva Tent takket kirken for at de velvillig stilte sine lokaler til disposisjon, og hun påpekte det ekstra gode forholdet man har mellom nordmenn og spanjoler i kommunen.

Les også: I dag kan du se ballettforestilling i Altea

En slik kulturuke med norske kunstnere mente hun ville får spanjolene til å få øynene litt opp for sine nye sambygdinger. En god integrasjon.

Kunstnerne takket også for at de fikk lov å delta på kulturuken. De var redd for at det ikke skulle komme så mange mennesker på åpningen, men det kom  30–40 personer. Dessuten vil det som kjent være en del hundre mennesker innom kirken en vanlig uke, så bildene vil garantert bli sett av mange.