Norsk kor på Costa Blanca søker dirigent

El Coro Cantamos består av 25 glade amatørsangere. Det eneste de mangler er dirigent.

Spaniaavisen

Publisert 14. april 2011 09:22

ALFAZ DEL PI

– Vi har sesong fra oktober til ut mars. Derfor har vi nå fem måneders pause før øvingene starter igjen her på kirkesenteret i Albir. I løpet av de fem månedene håper vi at en ny dirigent er på plass. Vi trenger en som er musikalsk interessert, er tydelig i sin direksjon og har litt erfaring som dirigent. Finnes denne personen her på Costa Blanca er vi mer enn interesserte i å komme i kontakt med vedkommende. Vi betaler også for jobben, sier leder for El Coro Cantamos, Kari Kvæken til Vikingposten.

Koret består av 25 sangere. Både fastboende og ”trekkfugler”. De er flest damer, men det er også en del menn med. Aldersspredningen er fra 50 til godt over 80 år.

Les også: Klar med Spansk-Norske dager og korfestival

– Vi trives godt sammen i koret. Man blir glad av å synge i El Coro Cantamos. Jeg får faktisk nesten litt abstinens uten koret og øvingene hver mandag gjennom sesongen. Ofte kan man føle seg litt slapp og utenfor, men etter en øvingskveld med koret er energitilførselen på topp igjen. Koret er 20 år gammelt. Vi hadde nylig jubileum. Og så er det viktig å si at vi er en del av Den Norske Klubben Costa Blanca, sier Kvæken.

Selv om koret øver fast ved kirkesenteret er det langt fra bare religiøs musikk de synger. Spennvidden er stor. Fra Rolf Løvland, kirkemusikk og til Mikis Theodorakis.

– Men det er ikke bare ny dirigent vi søker. Er det noen som leser dette og har lyst til å begynne i koret som vanlig sanger, er de hjertelig velkommen. Vi har det veldig sosialt sammen, sier Kvæken.

spaniaavisen.no/Vikingposten – med en klokkeklar røst på Costa Blanca i over 10 år!