Norsk kor legger jubileumsturen til Costa Blanca

Opus 89 feirer eget jubileum og 200-årsjubileet for grunnloven med matinékonsert i sjømannkirken i Torrevieja lørdag 31.mai.

Spaniaavisen

Publisert 15. mai 2014 06:21

TORREVIEJA

Opus 89 er et blandet kor fra grunnlovsbygda Eidsvoll. Koret er inne i sitt 25 år og feirer sitt eget 25-årsjubileum og 200-årsjubileet for grunnloven med tur til Alicante-området. Koret teller cirka 30 sangere. Korets repertoar spenner vidt fra profant til sakralt stoff, men kirkemusikk ligger korets hjerte nærmest.

Korets dirigent er Linn Asak Andersen. Leder av koret Opus 89, Egil Udnesseter og hans kone Erna, har vært medlem av koret i 24 år og han har vært leder i flere perioder. Udnesseter sier til Vikingposten at det er litt over 20 kordeltakere som skal være med på turen til til Spania og at alle ser frem til oppholdet og konserten i sjømannskirken.

Finn hjelp i vår bransjeguide, en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Vi har i flere år blitt invitert av en god venn og har planlagt å ta en tur i lang tid. I år er det 25 år siden koret startet opp og da tenkte vi det passet å feire jubileet i Spania. Vi skal holde konsert kun i sjømannkirken i Torrevieja. Vi hadde ønske om et par andre steder, men det passet ikke med tidspunktet når vi kunne komme ned. Vi kommer torsdag 29. mai og blir til mandag. Et par av dagene skal vi leie buss og bli kjent i området, så det blir nok også noen spontane opptredener underveis, sier Udnesseter.

Koret Opus 89 er sammen med flere kor i Eidsvoll med i et stort prosjekt ledet av Norges Musikkhøyskole som skal holdt konsert 17. mai i Eidsvollbygningen i forbindelse med 200-årsjubileet hvor det danske, svenske og norske kongehus var tilstede.

– Vi er et blandet kor som fanger bredt som er veldig glade i å opptre. Vi holder to konserter hvert år, da også med solister. En vårkonsert og julekonsert 22. desember, som vi har holdt i 24 år, samt småopptredener året rundt i og utenfor eidsvollområdet. Vi øver hver uke, men denne våren har det vært utrolig hektisk. Noe av repertoaret fra konserten 17. mai har vi med til Spania, sier Udnesseter.

I sjømannskirken i Torrevieja blir det en uhøytidelig matinékonsert, litt nasjonalromantisk, med folkeviser, romanser og kirkemusikk som de er veldig glade i å synge.

– Koraktivitet er veldig sosialt og hyggelig, og vi gleder oss stort til å være sammen i Spania og å opptre, sier Udnesseter.

Matinékonserten med koret Opus 89 i sjømannkirken i Torrevieja lørdag 31.mai er gratis og starter klokken 13.00.