Norsk jente dopet og voldtatt i Benidorm

En tenåringsjente fra Norge ble natt til sist lørdag dopet og voldtatt på et diskotek i ”Den engelske gaten” i Benidorm.

Spaniaavisen

Publisert 22. oktober 2008 08:14

BENIDORM

Kun en uke tidligere ble en bergensjente på 17 år brutalt slått ned i samme gate. Etter det Vikingposten kjenner til skal en bartender på ett av Benidorms mange diskoteker ha utført både neddopingen og voldtekten. Tenåringsjenta fikk sannsynligvis et stoff i drinken sin av bartenderen, og da hun skulle på toalettet i kjelleren en tid senere, slo han til.

Venninner av jenta ble etter hvert redd for henne da hun ikke kom tilbake. De begynte å lete og fant henne helt ute av stand til å ta vare på seg selv nede i kjelleren til diskoteket. Forholdet er anmeldt til politiet, og de ser selvsagt svært alvorlig på saken.

For kun to uker siden ble en 17 år gammel norsk jente slått ned i ”Den engelske gaten” i Benidorm. Jenta fikk kuttskader i hodet og en kraftig hjernerystelse etter å ha blitt slått inn i en betongmur gjentatte ganger.

Dette skjedde da hun sto og ventet på taxi for å komme hjem til foreldrene som bor i Alfaz del Pi. Ifølge jenta var det to engelskmenn som sto bak volden. Forholdet er anmeldt til politiet, men ingen er ennå pågrepet for volden mot den norske jenta.

Politiet gikk ut i media etter denne episoden og oppfordret ungdommer om å passe på hverandre når man er ute på byen, og ikke å gå alene rundt i Benidorms gater om nettene.

Vikingposten har snakket med klinisk sosionom, spesialpedagog og terapeut Kari-Ann Lithell om sakene. Lithell har arbeidet med ungdom på Costa Blanca siden hun kom ned hit i 1999. Hun har tidligere jobbet både innenfor barnevern og fengselsvesenet i Norge. Lithell har jobbet både med offer og overgripere.

– Jeg har hørt om slike ting her nede i tidligere år også. Dessverre! Voldtekter i Benidorm er ikke ukjent. Men man kan nok ikke nekte jentene å gå til ”Den engelske gaten”. Det er der det skjer i helgene. Det jeg vil si til dem som absolutt må ned dit, er at de må være ekstra observante på hva de blir servert av bartendere. Skal de være helt sikre på ikke å bli dopet,

må de ikke kjøpe noe i baren. De må også være klar over hvor de vanker, og alltid gå i følge med noen. Selv når de skal på toalettet må de være to sammen. Ellers må de ha klare avtaler på når de skal reise hjem, og aldri sette seg i en taxi alene. Rett og slett må de være flinke til å passe godt på hverandre, sier Kari-Ann Lithell.