Norsk jente (17) rømte til Spania

På flukt etter trusler fra kriminell i Norge.

Spaniaavisen

Publisert 8. mars 2011 09:54

SPANIA/SKIEN

Av frykt for en 20-årig kriminell fra Skien har en 17-årig skiensjente og hennes mor nå rømt og befinner seg på ukjent sted i Spania. Jenta turte ikke møte i Nedre Telemark tingrett i går som vitne, melder Varden

– Jeg er nå i Spania. Jeg turte ikke være i Norge lenger. Og jeg tør heller ikke komme tilbake til Norge for han tenker langsiktig, har han sagt. Nyttårsaften sendte truende sms-er til meg. Det sto at jeg skulle få «spise en kniv» og jeg ble kalt ludder, sa hun i sitt vitnemål på telefon fra Spania.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

I de andre sms-ene sto det noe om å «stabbe». Hun og moren er truet med at de skal skjæres beina av, ifølge aktor Ole J. Schelver.

I et telefonopptak som moren til 17-åringen hadde tatt opp, fortalte hun at datteren ikke turte å være sammen med ham mer og at de var flyttet til Spania. Det ble også truet med Guardia Civil hvis den siktede kom etter.

Skal du leie bolig på Costa Blanca? Ta en titt her først

«Spania er stort, du finner oss ikke. Jeg er ikke redd for å gå til politiet og jeg er ikke redd familien din», sa moren.

– Dere vet ikke hva jeg er i stand til. Jeg kan gjøre syke ting, var svaret, ifølge Varden.