Norsk helsesenter på Costa Blanca får behandle flere «helseturister»

Inngår samarbeid med Oslo Universitetssykehus.

Spaniaavisen

Publisert 22. september 2014 11:09

ALBIR

Costa Blanca Physiotherapy Group SL har inngått en avtale om behandlingsreiser for norske pasienter til en verdi av 9,2 millioner norske kroner.

CBPHYSIO har denne uken inngått avtale med Oslo Universitetssykehus om behandlingsreiser i utlandet for norske pasienter med revmatologiske sykdommer. 

Avtalen innebærer et utvidet tilbud for pasienter som vil ha gleden av behandling i et varmere klima. Ved kun å betale for reisen og refusjon fra HELFO vil tilbudet være svært gunstig for mange med behandlingsbehov.

Les også: Nordmenn bor gratis mens de får behandling på Cost Blanca

– Vi er svært fornøyd med å bli valgt av Oslo Universitetssykehus. De la oppdraget ut på anbud og vi viste interesse og er en av fire som ble valgt ut. De andre helsesentrene er i Tyrkia, Montenegro og på Kanariøyene. Dette viser at vi har et faglig godt og variert tilbud og svært fornøyde brukere. Vi har et allsidig program utover at vi har norske dyktige fysioterapeuter, sier daglig leder Nazanin B. Heydar til Vikingposten.

Verdien av avtalen er anslått til 9,2 millioner kroner og gjelder for fire år. Tilbudet er for alle aldre fra barn til godt voksne og for individuelle, små og store grupper. 

– Samarbeidet vil meget sannsynlig føre til nyansettelser selv om vi i dag har god dekning. Vi må se an litt. Avtalen trer i kraft 1.januar neste år og de første gruppene som er knyttet til avtalen kommer i mai, sier Heydar.

Ser du etter bedrifter på Costa Blanca? Her finner du en oversikt

CBPHYSIO er et norsk helsesenter i Albir (Alicante) med fem avdelinger lokaliset i Albir sentrum, Albir Garden Resort, Sun Palace Albir og Hotel Cap Negret i Altea. Lokalene inneholder individuelle behandlingsrom og stor sal med tilhørende treningsutstyr. Helsesenteret tilbyr i tillegg til fysioterapibehandlinger, akupunktur, medisinsk treningsterapi, lymfedrenasje, gruppetrening, bassengtrening og massasje. Over 1000 pasienter benytter årlig senteret. Virksomheten er den første i Spania som har ISO 9001:2008 standard sertifisering.

– Dette sikrer kvalitetsstyringssystemer som fokuserer på kundetilfredshet, kontinuerlig forbedring, aktiv involvering av toppledelsen og ansatte, sier Heydar.