Norsk gospelkor kommer til Costa Blanca

27.mai kommer Jæren gospelkor til Costa Blanca for å synge i Sjømannskirken og på Solgården.

Spaniaavisen

Publisert 25. mai 2017 09:08

ORIHUELA COSTA

Koret, som består av både menn og kvinner fra alderen 16 til 60 år, har vokst seg fra 23 til 70 medlemmer på bare ett år.

– Alle skal få være med. Det er vår filosofi. Mange føler seg hjemme i koret, og vi har det veldig kjekt sammen, forteller dirigent Cecilie Fremstad.

Det blir en variert konsert med både gammel og ny gospelmusikk. De skal synge sanger fra Sigvart Dagsland, Gabriels obo, Vitae Lux og flere.
– Det blir ikke den konserten med mest trykk siden vi bare får ha med oss pianisten, men det kommer til å bli en fin konsert. Dette blir gøy, sier Fremstad.

Koret hadde håpet på å få med seg et spansk kor på laget, men det var ikke så lett å oppdrive.
– Jeg tror ikke gospel står like sterkt i Spania som i Norge. Vi fant et engelsk gospelkor som holder til i Benidorm, men de skal på korfestival i helgen, og det ble litt for mye stress for dem.

Sett denne? Søppelkaos på flyplass på grunn av streik

Fremstad forteller videre at medlemmene gleder seg mye til konsertene. Koret var på Costa Blanca en tur i 2014 også, men denne gangen blir det et større kor som drar.
– Vi liker godt å ha konserter på Costa Blanca. Jeg er ganske godt kjent i området siden jeg har leilighet her. Det koster ikke så alt for mye å reise hit heller, og turen er lett å organisere. Det er 42 fra koret som kommer, og da har vi leid leiligheter i Punta Prima. Det kommer til å bli en del øvinger på takterrassen før konsertene, så jeg må nok ut med et nabovarsel, sier hun og ler.

28.mai kl.17.00 synger gospelkoret i Sjømannskirken på La Siesta, og 29.mai kl.20.00 synger de på Solgården. Konsertene varer i cirka en time, og det er fri entré.
– Og alle er selvsagt hjertelig velkomne, avslutter Fremstad.