Norsk firma sponser spansk fotballag

Gutte-15 laget til C.F. Alfas del Pi blir denne sesongen sponset av Sukkerfritt.

Terje Aspdahl

Publisert 6. desember 2012 10:33

ALFAZ DEL PI

Nord på Costa Blanca løper en gjeng unge fotballspillere rundt med reklame på brystet som garantert ingen på motstanderlaget eller tilskuerne skjønner noe som helst av!
 
Reklameverdien er lik null for Sukkerfritt i Spania. Likevel sponser de et lag i ungdomsavdelingen til fotballklubben C.F. Alfas del Pi.

– Våre eiere og aksjonærer har sterk tilknytning til området her. En bor i Alfaz, og selv er jeg ofte i Spania. I tillegg blir mesteparten av våre produkter produsert i Spania. Vi ønsker å bidra i lokalidretten, og da spesielt innen ungdomsavdelingene. Eierne er genuint opptatt av fotball, og en av dem kjenner et par av spillerne på dette laget vi sponser, forteller direktør i Sukkerfritt, Ragnhild Maria Talsnes, til Vikingposten.

Bli venn av Spaniaavisen/Vikingposten på Facebook

Sukkerfritt har sitt hovedkontor i Nesbyen og lager i Kristiansand. De lager sukkerfrie produkter med Norge som sitt hovedmarked. Men de har også et par andre land i Europa de leverer varer i. Firmaet har tre ansatte og ble etablert i 2005.

– Er det dyrt å sponse et guttelag i Spania?
– Nei. Og vi har planer om å bidra mer utover i sesongen til dette laget. Det er godt å kunne bidra i det spanske lokalmiljøet i disse økonomiske krisetider, selv om vårt marked er i Norge. Dessuten har laget åpnet sesongen godt. Gutta har fire seire, en uavgjort og to tap på de sju første kampene. Spillerne skal være sikre på at både jeg og de andre eierne kommer til å følge godt med, sier Talsnes og smiler lurt.

Hun tror nok noen av spillerne på Cadete A kommer til å google navnet Sukkerfritt for å sjekke hva det betyr. Gjør de det får de raskt vite at det betyr: sin azúcar.  Produkter ungdommen godt kan reklamere for.

– Jeg håper de norske spillerne på laget har forklart sine medspillere og trener hva Sukkerfritt betyr, sier hun.