Norsk familie forsøkt ranet på vei hjem fra middag

I Orihuela Costa.

Terje Aspdahl

Publisert 16. juli 2014 13:00

ORIHUELA COSTA

Etter en middag i Torrevieja med familien ble Steinar Syversen (65) forsøkt ranet kun noen meter fra sin egen bolig på Playa Flamenca.
 
Familien har et hus i enden av en blindevei på Playa Flamenca. På vei fra drosjen, en gåavstand på 50 meter, ble familen stoppet av to menn i 20-30-årene på moped.

– De spurte om vi kunne engelsk og jeg mener de spurte etter Carlos. Datteren min kan godt spansk og hun mener hun hørte de snakke seg i mellom at de måtte få meg med lenger inn i smuget. Deretter kom den ene mot meg med en brosjyre som han ville vise meg. Da jeg tok tak i papiret han holdt i, rev han tak i armen min og Rolex-klokka mi. Jeg fikk akkurat holdt den igjen før den glapp ut av fingrene mine. Da snudde fyren og løp mot kameraten på mopeden med meg etter. Men de forsvant rundt porthjørnet før jeg fikk tak i han, forteller Steinar Syversen til Spaniaavisen.

Les også: Advarer mot ranere på spanske veier i sommer

Etter kun noen sekunder kom mopeden med de to ranerne i full fart tilbake inn blindveien og de kjørte mot familien.
– Min datters venninne mener hun så de pekte på meg med en pistol, men det så ikke jeg. Jeg skulle bare få tatt tak i karene og løp rett mot de. Da bråsnudde de igjen og jeg var kun centimeter fra å få tak i han som satt bak på mopeden. Jeg er vel glad for jeg ikke fikk tak i han, for da vet jeg ikke hva jeg hadde gjort med han, sier Syversen.

Nå advarer han andre og ber folk være oppmerksomme på vei hjem etter endt bytur eller lignende.
– Det er ikke lange veien for oss å gå til vår egen port, men dette viser man må være oppmerksom uansett hvor nær du er din egen inngangsdør. Vi ble overrumplet og vi ville jo bare hjelpe. Men det kunne blitt en dyr lærepenge. Jeg velger å tro de plukket oss ut tilfeldig og ikke at de har ventet på oss, sier Steinar Syversen.

Han og familien har hatt huset på Playa Flamenca siden 1999 og har brukt stedet mye opp gjennom de siste årene.

– Dette er første gangen vi har blitt utsatt for forsøk på ran og har ingen dårlige errfaringer fra området tidligere. Jeg regner med det er ferietiden og mange turister som tiltrekker seg disse kjeltringene. Etter dette vil vi få lås på porten mot gaten og oppfordre naboene til å la utelyset stå på. Det er ganske mørkt her i smuget om kvelden og det kan være at bandittene fristes av et mørkt smug hvor de usjenert kan rane folk. Jeg har ganske vondt i armen etter ransforsøket, men det kan jeg leve med, sier Steinar Syversen.