Aktivitetssenteret er hjertet i Amberas prosjekter.

Norsk eiendomsutvikler satser på «aktive voksne»

Frister med fremtidens boligkonsept.

COSTA DEL SOL

Den norske eiendomsutvikleren Ambera vil skape boligprosjekter med fellesskap som forenkler og beriker livet til de som bor der. Nå lanserer de Europas første Active Adult Community på Costa del Sol, og prosjektet er klart for salg. 

– Det sosiale konseptet skiller Amberas prosjekter fra alle andre boligprosjekter langs kysten, og det medfølger store utvendige fellesområder – sosiale møteplasser, tennis- og padelbaner, fotballbane, svømmebasseng, trenings- og spaanlegg, golfbane med mer. Dette er fremtidens boform forteller gründeren av Ambera, Jan Olav Frestad. Han er klar på at selskapet ønsker å sette en ny standard for hvordan aktive voksne på 50+ kan bo og leve.

Amberas Duquesa ligger i La Duquesa. Prosjektet ligger vest for Marbella, mellom Sotogrande og Estepona i hver sin retning. Det planlegges å bygge 1500 boliger med omfattende aktivitetssenter. Prosjektet er planlagt innflytningsklart i 2024. 

– Det er skreddersydd for aktive og godt voksne som ønsker å bo i sørligere strøk over lengre perioder av året, sier Jan Olav Frestad.

Interessen er det ifølge selskapet ikke så mye å si på.100 reservasjoner i første byggetrinn foreligger allerede. Flere kjente profiler har reservert en leilighet, blant annet tidligere landslagskaptein i håndball, Bjarte Myrhol. 

– Vi tilbyr en unik livsstil for aktive voksne +50  i våre sydligere prosjekter, og til barnefamilier og aktive voksne i våre nordiske prosjekter, sier Falko Müller-Tyl, administrerende direktør i Ambera Holding. Ved å sette mennesker i fokus i boligprosjektene, skal Ambera sørge for at man får mer enn bare en bolig, men også et sosialt, aktivt, helsebringende og morsomt liv. 

– Vi mennesker jakter på det gode liv og gjerne da i sammen med venner og bekjente. Amberas filosofi handler om nettopp dette. Vi vil bringe mennesker sammen, fordi det å spille en rolle i andre menneskers liv er grunnleggende, sier hovedeier av Ambera, Jan Olav Frestad. Han har mer enn tjue års erfaring og interesse for boformen mot mennesker i alderen over 50.

Sett denne? Så mye betaler nordmenn og svensker for sin feriebolig

Amberas boligprosjekter er inspirert fra «Active Adult Communities» i USA hvor det er utviklet over 2000 slike prosjekter for pensjonister i løpet av de siste 60 årene. Frestad har besøkt og studert en rekke av dem, og nå tar han konseptet for første gang til Europa og Spania. 
– Ved et besøk hos Sun City Lincoln i 1995, så jeg med egne øyne hvor stor innvirkning det kan ha på beboernes liv å tilrettelegge for aktivitet og sosial interaksjon, sier Frestad.  

[annonse]
Selskapet skal tenke stort, og skal bygge boligprosjekter med 800-1200 enheter samt et stort aktivitetssenter der beboerne skal kunne møtes for sosiale aktiviteter. Basert på forskning på amerikanske prosjekter har Ambera konkludert med at konseptet fungerer best når prosjektene er av betydelig størrelse.


– En slik størrelse har to mål som er vesentlig for oss: et mangfold av beboere med mange forskjellige interesser som de har lyst til å dele med andre, og en betydelig kostnadsdelingseffekt både i byggefasen og i drift, sier administrerende direktør Müller-Tyl. 

Det som skiller Amberas prosjekter fra andre er at de tilbyr ikke bare en bolig, men en livsstil. «Ambera Lifestyle» har som mål å bli en foretrukket livsstil i Europa og skal tilrettelegge for aktiviteter og tjenester. 

– Aktivitetssenteret er hjertet i alle Amberas prosjekter, og aktivitets-vertene tilrettelegger for aktiviteter både ute og inne, samt bidrar til å organisere interesseklubber basert på beboernes kunnskap, ferdigheter og livserfaring, sier administrerende direktør for Ambera Lifestyle, Ellen Arnstad.
Aktivitetstilbudet er selvfølgelig frivillig.

– Ingen liker å bli tvunget til å sosialisere seg, og ingen liker å føle seg utenfor. Ved å sørge for et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser, og ved å gjøre dem lett tilgjengelige, åpner vi opp for et liv hvor både alenetid og sosialisering blir aktive valg. Det viktigste er at man har mulighet til å delta i fellesskapet når man vil, avslutter Frestad. 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.