Norsk Costa Blanca-hotell med vellykket ansiktsløftning

Familiehotell fremstår i ny drakt.

Spaniaavisen

Publisert 10. oktober 2013 09:27

CALPE

Det norskeide Hotel Gran Sol i Calpe er nylig nyoppusset og byr på en sjarmerende restaurant i rustikk stil, smakfulle rom og leiligheter tilrettelagt for familier og funksjonshemmede, og en nydelig hage med svømmebasseng og barnebasseng. Her kan man nyte avslappende dager i hyggelige omgivelser.

– I februar i år begynte vi å restaurere restauranten. Alle rommene er også restaurert og står frem som helt nye, sier Trude Opseth til Vikingposten. Hun jobber som daglig leder ved hotellet som er eid av faren, Tor Opseth.

Skal du pusse opp eller renovere? I vår bransjeguide finner du fagfolk som kan gjøre jobben

Hotellet har ti rom, totalt 30 sengeplasser, med fantastisk utsikt over område og Ifach-klippen. Med hotellets sentrale belggenhet er det kort vei til Calpe sentrum, stranden, turer i fjellet, museer, seiling, vannski, vindsurfing, klatring, fotturer, dykking, golf m.m

Hoteller byr også på populære arrangementer, og Gusto restaurant frister med god mat og drikke med en spennende internasjonal meny. Alt fra salater til en god biff til hyggelige priser.

Den norske familien kjøpte hotellet høsten 2010
og åpnet dørene 4. juni 2011. Under oppussingen nå har man likevel holdt åpent.

Les også: Setter effektiv stopper for hotellplaner i Alfaz

– I begynnelsen av driften ble det å finne ut hva den lokale befolkningen ønsket. Vi hadde i begynnelsen hovedsakelig engelske kunder. Deretter begynte vi å jobbe mot Albir og Alfaz del Pi og skreddesyr nå pakketilbud for nordmenn med opplevelser. Vi jobber også med å markedsføre oss med aktivitetsopplegg til grupper fra Norge som vinklubber, golfklubber. kunstklubber etc. Vi er kun fem ansatte inklusiv meg så dette er et intimt og lite hotell som satser på god service og opplevelser, sier Trude Opseth.

Med bra belegg i sommer, er utfordringen å trekke kunder i vintermånedene. – Vi må legge opp et opplegg som kan friste nordmenn til å tilbringe ferie- og fridagene sine her hos oss, sier Trude Opseth. Pappa Tor er fornøyd med responsen fra gjestene etter oppussingen.

– Kunder som tidligere var sporadisk innom har blitt våre stamkunder og vi merker en økende trafikk tross vanskelige tider i Spania. Etter to år med drift har vi erfart at hotellet med restauranten absolutt har sin plass her i området. Vi har nå en stabil kundemasse som benytter restauranten, flest fastboende og da engelskmenn, men vi ønsker også at flere nordmenn skal få øynene opp for vårt hotell og våre tilbud, sier eier Tor Opseth.

Hotellet har ti rom med fantastisk utsikt. Alle rommene er nylig restaurert og fremstår som helt nye, sier daglig leder Trude Opseth.