Norsk corona-sertifikat blir klart på fredag

Oppdatert versjon klar allerede - sjekk om informasjonen er korrekt.

OSLO

Fredag 11. juni vil coronasertifikatet være klart til kontroll med QR-koder, avhengig av hva slags bruksområder som blir besluttet av regjeringen. Den nye versjonen ligger ute allerede nå, slik at vi får testet at alt fungerer som det skal, opplyser Helsedirektoratet.

Alle som går inn på koronasertifikatet på Helsenorge vil fra i dag se den oppdaterte versjonen med grønt og rødt lys og QR-koder for kontroll. 

Det vil si at uvaksinerte får rødt, mens de som har fått ett eller to stikk eller har hatt corona for tre uker eller mer siden, får grønt. 

Det er denne versjonen av coronasertifikatet som vil kunne tas i bruk for verifikasjon til det regjeringen beslutter det skal brukes til fra fredag 11. juni 2021.

Det er ingen endringer i bruken av coronasertifikatet frem til førstkommende fredag.

Reisende kan fortsatt vise frem den første siden i coronasertifikatet med opplysninger om man er vaksinert eller har hatt korona for å slippe karantenehotell, som beskrevet i pressemelding fra regjeringen 2. juni 

Det nye i dag er at både vaksinasjon og testresultat vises på samme side.

Hvis coronasertifikatet er rødt, trykk på lenken «Hva gir et gyldig sertifikat?» for å se hva som kan være grunnen.

En mulig grunn er for eksempel at du har tatt første vaksinedose for mindre enn tre uker siden.

[annonse]
Grunnen til at det oppdaterte coronasertifikatet allerede nå er satt i produksjon er behovet for å kontrollere at alt fungerer som det skal, ta ned risiko og ha mest mulig kontroll før det skal tas i bruk.

Alle kan nå se på Helsenorge.no/koronasertifikat hvordan det ser ut, og kontrollere at informasjonen er riktig.

Hvis dere oppdager feil i opplysningene om vaksinasjon eller testresultat, ta kontakt med kommunen der vaksine eller test er tatt for å få rettet dette.

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.