Norges yngste utøvere med sort belte er i Spania

Lovise (11) og Leah (9) besto graderingen med glans.

Terje Aspdahl

Publisert 17. oktober 2012 16:24

TORREVIEJA

Søstrene Leah (9) og Lovise (11) Aakre er Norges yngste utøvere med sort belte i karate. De unge søstrene graderte seg sist søndag ved karate akademiet i Torrevieja, og begge besto med glans.

Ifølge søstrene Aakres trener ved karateakademiet på treningssenteret Sport In i Torrevieja, er det ingen yngre utøver med sort belte enn niårige Leah Aakre i Norge. Både Leah og storesøster Lovise har drevet med kampsporten karate i over tre år.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Vi har trent karate tre ganger i uken i over tre år begge to. Jeg startet da jeg var 5,5 år, og det er ennå kjempemorsomt. Man må være veldig godt trent for å ta det sorte beltet. Graderingen tar over to timer, og jeg gråt litt da jeg var ferdig – av glede, sier Leah Aakre til Vikingposten.

– Jeg hadde tittelen ”Norges yngste” i to minutter. Det var fordi jeg startet graderingen før Leah. Men jeg unner lillesøster tittelen. Vi er gode venner og treningskamerater som hjelper og støtter hverandre. Det er også mange på skolen som har begynt med karate fordi de vet vi går der. Det er morsomt. Vi lærer også mye engelsk på treningene, da det er mange engelske på akademiet, sier storesøster Lovise.

Les også: Måtte iverksette krisetiltak mot moskitoen på Costa Blanca

Mamma Liv Aakre er grunnen til at begge døtrene startet karatekarrieren.

– Jeg har alltid vært fascinert og interessert i kampsport og synes det er kjempegøy at de begge nå har fått svart belte. Vi har også merket forskjell på oppførselen deres generelt. De lærer både respekt og disiplin ved karatetreningen. Det har vi fått gode tilbakemeldinger på fra skolen. Og ikke minst kan mamma kanskje sove litt tryggere når jentene blir eldre, sier Liv Aakre og smiler.

De unge søstrene skal fortsette graderingene frem til de blir 16 år. Da går graderingene i karate over i ”DAN”.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Det er litt forskjell fra i Norge hvor det varierer hvor gammel du er før du kan gradere deg. Men graderingene her i Spania foregår på samme måte som i Norge. Det er knallhard trening tre ganger i uken. Vi har bestemt oss for å bli i Spania i alle fall frem til jentene er ferdige med skolen. Alt fungerer godt og da har vi ikke noe behov for å vende hjem til Norge og Ålesund sier far Roger Aakre.