Norge spiller VM-kvalik i Spania

På grunn av corona-situasjonen.

Terje Aspdahl

Publisert 23. februar 2021 09:49

MÁLAGA

Grunnet usikkerheten rundt coronasituasjonen har Norges Fotballforbund besluttet at Tyrkia-kampen skal spilles i Spania.

VM-kvalifiseringskampen mot Tyrkia, som skulle vært spilt 27. mars på Ullevaal Stadion, er flyttet til Malaga. Kampen spilles uten publikum.

Norge åpner kvalifiseringen borte mot Gibraltar 24. mars. A-herrer vil møtes i Marbella til denne kampen, bli værende i samme område etter kamp for å spille kampen mot Tyrkia i Malaga tre dager senere, og deretter avslutte med bortekamp i Montenegro 30. mars.

– Norske coronaforskrifter om innreise og karanteneregler kan skape ekstra utfordringer, noe også landslagsledelsen har uttrykt bekymring for. Dette opplegget vil skape mer ro og bedre forberedelser inn mot kampen, selv om det er synd at vi ikke kan spille i kjente omgivelser på hjemmebanen vår på Ullevaal. Marbella Football Center er sted vi er godt kjent med, har svært gode treningsfasiliteter, og vil sørge for at laget er best mulig forberedt til tre viktige kamper, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt.

Spanske myndigheter og det spanske fotballforbundet har godkjent at kampen kan spilles.