Nordmenn starter opp internatet i Alfaz igjen

Nye eiere tar over.

Terje Aspdahl

Publisert 10. mai 2012 08:42

ALFAZ

Tim Øystein og Carmen Nustad har byttet ut jag og stress i Oslo med drift av norsk internat i Alfaz. Med på flyttelasset har de Samir Alnahhal, også han fra Oslo.

Både Tim Øystein og Carmen Nustad sa opp jobbene sine i Oslo for å ta et hvileår på Costa Blanca sammen med datteren Bianca (15). Men etter bare noen måneder i Calpe bestemte familien Nustad seg for å bli boende i Spania.

Les også: Krever 21 års fengsel etter drap på søster i Alfaz

– Da vi bestemte oss for å bli boende her i Spania, måtte vi ha noe å gjøre.
Det var min kone Carmen som kom på ideen med å starte et internat i tilknytning til den norske skolen i Alfaz. Vi begynte å se etter egnede lokaler på slutten av fjoråret, og da vi kom over dette huset, som har vært brukt til internat for et par år siden, slo vi til. Nå har vi brukt tiden etter kjøpet til å pusse opp hele eiendommen. Elevene, som skal bo her til høsten, får blant annet musikkrom, stort TV-rom og egen pizzaovn i hagen, forteller Tim Øystein Nustad til Vikingposten.

Leiebil i Spania, gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Nustad forteller at de kommer til å ha ti elever boende på internatet. Dette betyr at alle beboerne kommer til å ha god plass. I motsetning til de forrige eierne tilbyr Nustad hele eiendommen til elevene. Også egen stue, kjøkken med mer.
– Vi er så heldige å ha Samir Alnahhal med oss ned hit. Han kommer til å bo her med oss, og han skal jobbe på internatet. Samir har lang erfaring fra Oslo fra jobbing med både barn og ungdom. Han skal bo fast på internatet.
Det betyr at jeg og kona kan trekke oss tilbake til boligen vår i Calpe når det passer oss, sier Nustad.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg hadde ansvaret for å oppdra ni søsken da jeg bodde på Gaza. I Oslo har jeg jobbet i alt fra barnehage til ungdomsklubber. I tillegg elsker jeg å lage mat. Meningen er at elevene her og vi som driver internatet skal bli som en stor familie. Vi skal ha ett felles måltid om dagen. Det er middagen.
Resten skal elevene selv fikse i sine leiligheter. Og så skal vi lage mange deilige pizzaer sammen ute i hagen der vi har montert opp pizzaovn, sier Samir Alnahhal.

Både Carmen og Tim Øystein Nustad stortrives i Spania og på Costa Blanca. De har planer om å etablere seg nord på kysten. Levebrødet blir internatet og driften av dette.
– Jeg hadde en del helseplager hjemme i Norge. De er som dugg for solen her i Spania. Klimaet er veldig godt for meg. Dessuten lever vi mye mer ute her enn i Norge. Livet er roligere og folk er blidere. Vi kan egentlig ikke ha det bedre, sier Carmen Nustad.

Internatet åpner for elever i midten av august. Men allerede nå har søkerne til de ti plassene begynt å komme inn. Ekteparet Nustad håper på fullt hus når det nye skoleåret starter.

Elevene kommer til et nyoppusset internat med mye nytt. Dessuten blir det langt bedre plass enn tidligere for beboerne. Nå skal det kun bo ti elever der i motsetning til 15 tidligere. I tillegg kan beboerne benytte hele boligen. Også leiligheten til familien Nustad og Samir Alnahhal.