Nordmenn spiller opp i Alfaz del Pi

Gjør konsert til inntekt for trengende.

Spaniaavisen

Publisert 19. september 2013 10:51

ALFAZ

Golden Power Jazzband spiller i på La Plaza del Sol ved den norske klubben i Alfaz del Pi den 1. oktober. Inntekten fra konserten går til trengende i området. 

Stilmessig spiller Golden Power alt fra New Orleans til «50-talls glad-Dixieland». Mange av låtene kjenner vi igjen fra Luis Armstrongs svingende repertoar. Bandet spiller på jazzklubber, seniorsentre og liknende. 
 

Det var i 1992 at seilervennene fra Oslo-området, Knut Gransæther (banjo), Birger Holmsen (trombone) og Ulf Brudevoll (kornett) fant ut at Knuts Trio kunne utvides til noe mer enn hyggespilling på fjorden. Ulf hanket inn sin storebror, veteranjazzpianisten Bjørn. Birger som er mangeårig symfonisk amatørmusiker, ble hentet fra sitt musikkmiljø og Lars Mollerup på trommer og Kjell Amundsen på tuba kom også med. 

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Hva skulle bandet hete? Knut kom fra Hurumlandet, der den «eksklusive Champagne» Golden Power den gang ble brygget, og med Kjells enorme messingtuba var navnet gitt: Golden Power – gladjazz med trøkk! I løpet av årene ble det mer og mer form på både bandet og repertoaret. Godt humør og musikkglede fremfor notelesing ble bandets hovedingrediens, derfor kaller gruppen musikken sin for gladjazz.

– Vårt hovedpublikum tilhører vår egen aldersgruppe, vi som lyttet og danset til jazz i de glade 60-årene før Rock’n-Roll og pop slo igjennom. Engasjementene har vært mange og varierende fra firmafester, jazzklubbspilling, bryllup, fødselsdag feiringer til gateparader og turné i England og Spania, forteller Ulf Brudevoll til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Her finner du oversikten

Birger Holmsen har med sine administrative evner og myndige to meter vært den selvskrevne kapellmester i bandet. Ulf Brudevoll og hans kone er spesielt glade i Spania.
– Min kone og jeg har hatt hus i La Nucia i knapt 30 år. Tidligere var vi kun feriegjester, men som pensjonister har vi de siste seks årene bodd i Spania i vinterhalvåret, er blitt kjent i det norske miljøet, og bruker mye av tiden på fjellturer, forteller Ulf Brudevoll. 

Ganske mye spilling utenom fjellturene blir det jo også tid til ser det ut som for den spreke pensjonisten. I tillegg til Plaza del Sol konserten setter gruppen i hele uke 40 i gang en rekke mindre huskonserter også for venner og bekjente. 

Og hvem håper dere kommer for å høre på?
– Mennesker med godt humør som liker musikk som swinger. Alle inntekter fra konserten går til et godt formål, så vi håper så mange som mulig kommer.

Hvorfor ønsker dere å være knyttet opp mot veldedighet?
– På spillejobber tjener bandet vanligvis penger som går i en pott. Denne potten brukes til bandreiser. Sist vi var i Spania, for seks år siden, spilte vi i DNKCB til inntekt for klubben. De siste år i Spania har gitt meg innsikt i den økonomiske nød som enkelte utsettes for. Dette forhold har jeg luftet i bandet som unisont har respondert med ønske om å kunne bidra med “gratis” musikk. Jeg har derfor kontaktet Marit Gjelsten og Marianne Hoelstad som begge er aktive og godt kjent i både det norske og spanske miljøet, sier Brudevoll.

Disse damene ordner det slik at trengende får nyte godt av konsertinntektene.