Nordmenn slipper å betale avgifter på utenlandsregistrerte biler i Norge

"Midlertidigforskriften" endres.

Spaniaavisen

Publisert 3. februar 2014 09:49

COSTA BLANCA

Norske myndigheter er blitt tvunget til å endre regelverket etter at ESA har påpekt at den såkalte "midlertidigforskriften" ikke er i tråd med EØS-avtalen. Forskriften som endres gjelder avgiftsfri innførsel og midlertidig bruk av utenlandskregistrert motorvogn i Norge.

Dermed blir det avgiftsfritt å låne utenlandsregistrerte biler. Fra 1. februar kan personer som er bosatt her bruke utenlandsregistrerte privatlånte biler i Norge i 25 dager uten å registrere bilen og betale avgifter.

Leiebil i Spania – garantert lave priser og med gratis norsk servicetelefon. Få et tilbud her

– Det nye systemet gir fleksible og gode muligheter for å bruke utenlandsregistrerte privatlånte biler i Norge, sier finansminister Siv Jensen i en pressemelding.

Etter det nye systemet vil det være mulig å bruke utenlandsregistrerte privatlånte biler her i 25 dager i løpet av en 12 måneders periode uten å måtte registrere bilen og betale avgifter (engangsavgift og merverdiavgift). Betingelsen for dette er at personen som låner bilen fyller ut et elektronisk meldeskjema på Toll- og avgiftsetatens nettsider før bilen tas inn i Norge. Bilen må også tas ut av landet innen perioden utløper.

Perioden på 25 dager gjelder for hver person og er ikke knyttet til bilen som lånes.