Nordmenn setter sitt preg på julegateåpning i Alfaz

Fredag stiller tre norske næringsdrivende med julenisse, juletre, appelsiner, gløgg og pepperkaker.  

Spaniaavisen

Publisert 29. november 2012 10:09

ALFAZ

En av de øverste gatene i gamlebyen av Alfaz sentrum er virkelig pyntet til jul. Alfaz del Pi kommune har sørget for en fantastisk belysning, mens tre norske forretningsdrivende med Siri Lund og Unni F. Warpe i spissen, sørger for resten av julestemningen.

– Fredag klokken halv sju er det offisiell åpning av julegaten. Da kommer en ordentlig nisse med masse godt. Vi skal ha appelsiner med nellikspiker til alle slik at man får en god gammeldags julekalender. Dessuten blir det masse julelys og juletre vi skal gå rundt. Det bor en del spanjoler i gaten her vi skal lære å gå ordentlig rundt juletreet. To runder en vei, og en vei motsatt, sier Siri Lund til Vikingposten.

Les også: Vil ha stengt ulovlig bobilcamp i Alfaz

– I tillegg skal vi selvsagt ha gløgg med og uten alkohol, og pepperkaker. Gaten ligger like nedenfor Mendoza. Kommer man ovenfra og får Mendoza på høyre side, er det andre sidegate opp til venstre etter matbutikken. Men vi anbefaler alle å parkere bak Mendoza og spasere de få meterne til gaten vår. Vi kan i hvert fall garantere ekte norsk julestemning her fredag kveld, sier Unni Warpe.

Hvis alt går i orden kommer ordføreren i Kristiansund til å åpne julegaten via direktesending over internett. Man vil rigge opp en monitor slik at alle både vil se og høre ordfører Per Kristian Øyen direkte på Skype.