Nordmenn satser på idrettsturisme i Torrevieja

Får med Tom Henning Hovi og Petter Myhre i trenerstaben.

Spaniaavisen

Publisert 18. oktober 2012 08:58

TORREVIEJA

Nordmannen Roy Pedersen fra Gjøvik har tatt permisjon fra jobben i Norge for å satse for fullt på treningsleirer og fotballskole i Torrevieja.

Jobben som barnevernskurator er satt på vent fra og med 1. januar
2013 og minst ett år fremover. Pedersen har startet firmaet Fotball i Spania, og skal sende norske idrettsutøvere til Torrevieja i stor stil. Målet hans er å klare og leve av idrettsturisme fra Norge til Spania.

Les også: Norges yngste med sort belte bor i Spania

– Vi begynner allerede med treningsleirer for norske klubber i vinterferien neste år. Det er allerede 12-13 lag som har meldt sin interesse, og vi regner med å ta ned tre-fire av disse til Torrevieja. I påsken skal vi også ha ned noen norske fotballag i fra de aldersbestemte klassene til å delta i Torrevieja-Cup. Til sommeren blir det både fotball- og håndballskoler. I tillegg til dette satser vi også på å legge til rette for syklister og tennisspillere, forteller Roy Pedersen til Vikingposten.

Til å være trenere på håndball- og fotballskolene har Pedersen & co. fått med seg noen flinke folk innenfor de to idrettene. Tom Henning Hovi og Petter Myhre skal styre fotballen, mens Are Senstad (Storhamar), Lise Løke (søster til Heidi Løke) og Reidar Heistad (rekruttrener for damene i Larvik) skal ta seg av håndballspillerne.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Jeg kjenner selv godt til både Myhre og Hovi. Petter Myhre er en av de beste trenerne jeg har sett på et treningsfelt i Norge. Tom Henning Hovi har lang erfaring fra spill i Vålerenga, og han har trent under Myhre en rekke år. Vi er veldig opptatt av at deltakerne på skolene våre skal ha topp kvalitet på treningene. Deltakerne skal få lyst til å komme tilbake. Ikke bare på grunn av det gode klimaet og flotte forhold på anleggene, men på grunn av at man lærer masse av trenerne, sier Pedersen.

– Hvorfor har du akkurat valgt Torrevieja til denne satsningen?
– Jeg har vært mye i Torrevieja de siste årene på ferier og synes hele området er kjempeflott. Dessuten er treningsfasilitetene helt optimale på det nye anlegget. Kommunen har også hjulpet meg masse og vært med på å legge forholdene til rette. Kommunens folk har rett og slett vært enestående, sier han.

– Vi kommer til å starte forsiktig med satsningen, og så heller øke etter hvert. For eksempel vil vi ha et mål om ikke ha en dag uten norske syklister her fra og med 1. februar og frem til snøen og isen går hjemme i Norge for vinteren. Dette skal gjelde fra 2014, og ikke i år. Men vi skal også ha syklister i år her, forteller Roy Pedersen.