Nordmenn samlet inn klær til spanjoler

Elevene ved Costa Blanca Undervisnings ungdomstrinn har samlet inn brukte klær til den spanske frivillighetssentralen.

Spaniaavisen

Publisert 3. desember 2010 07:40

ALFAZ

Sist uke leverte elevene ved Costa Blanca Undervisning inn en mengde poser med brukte klær til den spanske frivillighetssentralen i Alfaz. Elevene fra 8. og 9. klasse hadde dette som et prosjekt da organisasjonen MOT hadde sin ”nasjonaldag”. En organisasjon skolen er medlemmer av.

– Vi brukte en dag til å samle inn klær voksne og barn ikke lenger bruker. Dette gjorde vi den 23. november. Dagen da MOT feirer sin ”nasjonaldag”. Elevene i 8. og 9. klasse valgte selv å gi klærne til den spanske frivillighetssentralen i Alfaz, forteller lærer Bjørn Risvåg.

Les også: Vil tilby nordmenn trygghetsalarm i Spania

Det er lederen ved Frivillighetssentralen i Alfaz, Elin L. Bergstrand, som har formidlet kontakt med sine spanske kolleger. Hun sørger for at både den norske og spanske utgaven av frivillighetssentralene samarbeider.

– Klærne kommer godt med. Kvaliteten er god, og mange spanjoler som trenger hjelp får godt bruk for dem. Dessuten er den spanske frivillighetssentralen ute på forskjellige markeder og selger de fineste klærne. Da får de inn penger de kan bruke til andre ting som folk trenger. For eksempel mat, sier Elin L. Bergstrand.

Les også: Piratsjåfør i Alfaz fikk bot på 3000 euro

– Elevene synes det er fint å kunne bidra til trengende som bor i nærmiljøet vårt. 1. til 7. klasse hadde et annet prosjekt i år. De samlet inn tusen euro til en skole på Sri Lanka. De arrangerte et sponsorløp, forteller lærer Bjørn Risvåg.