Nordmenn reddet flere fra å drukne

Nå er de selv blitt redde for å gå i vannet.  

Spaniaavisen

Publisert 22. juni 2017 09:18

VILLAJOYOSA

Forrige uke dro Turi Borgersen og familien på stranden i Villajoyosa for å sole seg. Da mannen hennes gikk ut i vannet for å ta seg en dukkert, holdt det på å gå riktig galt.

Familien har bolig i Altea, og drar ofte til stranden i Villajoyosa for å bade. Men etter det som skjedde tirsdag forrige uke, er de redde for å gå ut i vannet.

– Vi satt i sydenden på stranden, helt ved der man kan leie solsenger, sier Turi Borgersen. Mannen min skulle bare avkjøle seg i vannet. Det var en del bølger, og det tok bare et halvt minutt før jeg så at han fikk problemer. Selv om han bare var noen meter ut i vannet, kom han seg ikke i land fordi det går en sterk strøm i midten av sandbankene. Sanden han stod på bare forsvant under han idet bølgene kom tilbake, og han ble dratt ut mot havet.

Sett denne? Norsk par tatt av understrømmer – trodde de skulle dø

Da kom en annen nordmann løpende bort til der Borgersen stod, og vinket mannen hennes bortover til den ene siden.
– Mannen min er heldigvis sterk som en hest, og han greide å holde hodet klart, og fulgte med på signalene vi ga ham fra land. Etter noen minutter kom han seg opp fra vannet. Han var helt utslitt, og veldig glad for at det hadde gått bra. Nordmannen som hjalp oss, fortalte at han hadde reddet tre personer tidligere på dagen ved å svømme ut og få de til å svømme bortover mot sandbankene.

Like etterpå var det en ung, spansk jente som kom i samme situasjon. Sakte men sikkert ble hun dratt ut mot havet. Takket være søsteren til Borgersen, kom hun seg trygt i land.

– Etter det som skjedde med svogeren min, fulgte jeg med på det som skjedde i vannet, opplyser Trine-Lise Høiby. Jeg så at jenta hadde problemer og ga henne signaler om at hun måtte prøve å svømme til siden. Det greide hun heldigvis. Hun var veldig lettet da hun endelig kom seg på land og takket meg personlig. Etterpå var det en mor med et lite barn som fikk problemer. Takket vår hjelp kom de seg i land.

Les også: Orker ikke benytte ferieboligen sin om sommeren på grunn av støy fra nabopub

Nordmannen som hjalp mannen til Borgersen på land, fortalte at han hadde tatt opp saken med de som leier ut solsenger, men der hadde han fått beskjed om at han måtte klage til politiet.
– Vi synes det er rart at det ikke har blitt satt opp et skilt med advarsel, for det er flere som har druknet her, sier Høiby. Og det var ikke badevakt her da vi var her forrige uke, men det er det i dag.

Badevakten, Martin Gorrocha, kunne fortelle at det er vakt hver dag bare i høysesongen, som startet denne uken.

– Akkurat her er det litt skummelt, sier han. To mennesker druknet på denne biten for et par uker siden, en på grunn av hjertesvikt. Er man ikke sterk nok og ikke kommer seg i land når suget er som verst, kan det gå galt.

Borgersen og familien har ikke tenkt seg ut i vannet på denne stranden på nytt.
– Det er godt at mannen min ikke har dårlig hjerte, sier Borgersen. Dette var virkelig en guffen opplevelse.