Nordmenn pågrepet etter landing i Spania

Mor og sønn tatt i mot av bevæpnet politi.

Spaniaavisen

Publisert 5. januar 2014 11:12

MALAGA

Kvinnen og hennes 16 år gamle sønn fra Bergen hadde feiret jul i Norge og hadde akkurat landet i Málaga (Costa del Sol) da politiet slo til lørdag ettermiddag. Etter landing ble alle passasjerene bedt om å bli sittende i flyet, mens navnene til mor og sønn ble ropt opp.

Da de kom ut av flyet ble de omringet av bevæpnet spansk politi, skriver Bergens Tidende.

Pågripelsen kom etter at guttens far fredag anmeldte moren for bortføring av sønnen. Det har han også gjort tidligere, hvorpå saken ble henlagt av Statsadvokaten. Men Hordaland politidistrikt sjekket ikke opp historikken i saken før de anmodet spansk politi om å pågripe de to, ifølge BT.

– Det er grusomt å gjøre dette mot et barn i den alderen. Han er sterkt preget av dette, sier advokat Linda Eide ved Advokatfirmaet Elden. Hun mener den ubehagelige opplevelsen kunne vært unngått med enkle grep.

Trenger du overnatting i Spania? Her kan du søke blant tusenvis av muligheter til både hotell og leilighet

– I løpet av den tiden jeg hadde snakket med min klient og spanske myndigheter, hadde Hordaland politidistrikt alt anmodet dem løslatt. Dette kan jo også tolkes som at Hordaland politidistrikt ikke tok anmeldelsen så alvorlig at en pågripelse var nødvendig i utgangspunktet.

Jourhavende jurist Trond Eide i Hordaland politidistrikt sier de ba spansk politi løslate mor og sønn etter at de sjekket opp forhistorien i saken.

– Det som skjedde er at vi fikk inn en anmodning om akutt utreiseforbud. Så rakk vi ikke å sjekke opp i saken, men måtte ta en avgjørelse der og da på bakgrunn av de opplysningene vi hadde, sier Eide til BT.

Dermed ble moren og sønnen løslatt etter få timer.