Nordmenn på kjøpern i Spania igjen

Stadig flere ser etter feriebolig.

Spaniaavisen

Publisert 18. november 2011 17:51

COSTA BLANCA

I en oversikt fra Prognosesenteret går det fram at 30 prosent av nordmenn nå har feriebolig i Spania. Etter å ha sittet på gjerdet i flere år, ser nordmenn nå ut til å ha kastet seg inn i markedet for ferieboliger i utlandet, og det spanske markedet er hetest.

– Det ser ut til at mange har skjøvet på beslutningen om å kjøpe flere år, og så har det slått ut i full blomst i år, sier Bjørn Erik Øye til Nettavisen.

I toppåret 2006 var det cirka 9000 norske husholdninger som kjøpte i utlandet før finanskrisen slo inn for fullt. Bunnen ble nådd i 2010 med i underkant av 2000 solgte enheter. De siste tallene tyder på mer enn en dobling, for vel 4000 har kjøpt bolig i utlandet.

Her finner du over 30 boliger til salgs bare på Costa Blanca

Og Spania er vinneren. Hele 30 prosent har leilighet i Spania, noe som er en økning fra 28 prosent ved forrige måling for et år siden.

– Spania er jo tradisjonelt det mest populære stedet å kjøpe, nest etter Sverige. Videre så har prisene falt mye. Usikkerheten føles nok også litt mindre, i og med at mange kjenner markedet, og har kontakter der nede, sier Øye.

I deler av det spanske boligmarkedet har prisfallet vært på 50 prosent eller mer, men Øye sier det ikke har rast så kraftig i markedet for ferieboliger av den typen nordmenn er på jakt etter. I oktober anslå ekspertene at boligprisene i Spania var på vei oppover igjen.

…og her er en oversik over boliger som er til leie

– Nordmenn kjøper gjerne av nordmenn, sier Øye til Nettavisen. Man kjøper av folk som ikke er rammet av krisen på samme måte som spanjolene.

40.000 nordmenn sier nå at de har konkrete planer om å kjøpe bolig i utlandet.

spaniaavisen.no – ingen dekker Spania som oss!