Nordmenn ofre for økt innbruddstatistikk i Spania

Reidun og Tor måtte gjøre vendereis.

Terje Aspdahl

Publisert 9. mai 2013 06:33

ORIHUELA COSTA

Ekteparet Reidun og Tor Rødne fra Stavanger var akkurat kommet hjem fra et lenger ferieopphold da de raskt måtte returnere til Costa Blanca etter innbrudd i feireboligen sin i Villamartin.

I første kvartal i år har Spania hatt en økning i antall innbrudd på seks prosent i forhold til samme periode i 2012. Ekteparet Rødne fikk erfare statistikken etter å ha vendt hjem til Stavanger i april.

Ser du etter feriebolig? Sjekk ut 60 muligheter her

– Vi hadde nettopp kommet hjem etter å ha vært her i tre måneder da en god nabo ringte oss angående innbruddet. Han hadde tatt turen innom vårt rekkehus etter uværet for knappe fjorten dager siden. Naboen ville sjekke at alt her var greit etter all nedbøren som kom. Vi hadde parkert bilen vår på flyplassen i Alicante, noe vår gode nabo ikke visste. Først trodde han at bilen var stjålet, og etter nærmere undersøkelse så han et vindu var brutt opp ved inngangspartiet bak huset. Innbrudd hadde det vært, men bilen sto heldigvis fortsatt på flyplassen, forteller Reidun Rødne til Vikingposten.

Tyvene som var innom Reidun og Tor sin bolig mener ekteparet må ha vært enten amatører eller narkomane.

Les også: Fire tatt etter boligbrekk i Alfaz del Pi og Altea

– De har stjålet kun noen billige smykker, et glass med mynter og noen svake smertestillende tabletter. Dette har de sannsynligvis puttet i en gammel ryggsekk jeg også mangler. De har ikke rørt hverken den bærbare PC-en, en iPod eller mp3-spiller. Det virker ikke særlig godt planlagt, sier Reidun Rødne.

Rødne har anmeldt tyverier hos politiet og kontaktet forsikringsselskapet sitt.

– Det har vært en grei affære å anmelde dette. Vi hadde med sønnen til en engelsk nabo som tolk, det fungerte perfekt. Politiet kom å sikret spor ikke lenge etter vi hadde anmeldt forholdet. Politiet tok oss veldig seriøst og det var betryggende. Men jeg vil oppfordre Vikingpostens lesere å sjekke forsikringen sin nøye. Vi ble frastjålet også et par ekstra sett bilnøkler. Vi måtte selv dekke kostnadene ved å kode om bilnøklene da de lå inne i huset. Hadde bilen blitt stjålet hadde vi ikke fått dekket biltyveriet. Det var noe vi ikke var klar over. Jeg vet man kan få det dekket, men da må det stå klart i forsikringsvilkårene, sier Tor Rødne.

Stavanger-paret føler seg tross innbruddet, heldige. Nå har de sikret boligen ekstra godt etter hendelsen.

– Nå har vi også installert alarm med direkte kontakt til både vaktselskap og Guardia Civil. Sammen med alarmen har vi også en SOS-knapp. Det er noe vi har snakket om lenge å få installert, og nå fikk vi jo jammen gjort det. Det er en fin trygghet om vi skulle bli syke, eller om et uhell skulle ramme en av oss, sier Tor Rødne.