Nordmenn lurt i feriehussvindel i Spania

Luksusboligen var opptatt.

Spaniaavisen

Publisert 6. juli 2013 10:54

BARCELONA/OSLO

Et titall nordmenn kan se langt etter feriepengene som allerede var betalt inn for leie av en luksusbolig med stor hage og romslige rom i vakre Sitges utenfor Barcelona.

Annonsen på Finn viste seg å være ren svindel. Problemet var bare at huset slett ikke var et utleieobjekt for nordmenn med ferieplaner, men et hus som tilhører en intetanende spansk direktør, skriver Aftenposten.

Svindelen anmeldt til politiet både i Oslo og Bergen, og Moss, og det katalanske politiet er koblet inn. Mpossos d´esquadra jakter de på en marokkaner bosatt i byen som skal stå bak svindelen.

Her finner du over 60 boliger til salgs

Et av svindelofrene møtte opp ved huset i Sitges for en avslappende ferie rundt 20. juni. Der møtte han et tomt hus, og varslet Finn.no om svindelen. Selskapet sendte ut varsler om mulig svindel til alle som hadde svart på annonsen.

Huset i Sitges har ligget ute for salg, og svindlerne har trolig bare plukket bilder fra annonsen, konstruert en annonse på Finn.no, og ventet på napp.

– Jeg har leid feriehus i Spania i 13 år. Hvert år overfører man 20–40 000 kroner til vilt fremmede folk, og det har jo slått meg at det er en risiko for at dette kan være svindel. Men siden jeg gikk via Finn, bekymret det meg mindre i år, sier Thomas Schiøtz til Aftenposten.

Kort tid etter at pengene var overført ble han orientert om at en annen bruker hadde rapportert feriehuset som svindel. Huset var booket til mange forskjellige interessenter gjennom flere perioder, og var ikke til leie i det hele tatt.