Nordmenn låner til bolig i Spania som aldri før

Nykredit har allerede nådd årets budsjett.

Spaniaavisen

Publisert 14. juli 2011 09:42

COSTA BLANCA

Når det gjelder kontoret i Albir, som dekker hele kyststripen fra Frankrike i nord til Andalucía i syd, inkludert Mallorca, har de etablert 96 lån i første halvår av 2011. Dette utgjør hele budsjettet for 2011. Og de har fortsatt ledig kapital til kjøpeglade skandinaver som vil ha seg bolig i Spania.

– 63 prosent av lånene er til nordmenn, 20 prosent til dansker og 17 prosent til svensker. Nordmenn på Costa Blanca er altså meget interesserte i våre lånetilbud. Til tross for stigende renter, kan vi fortsatt tilby lån med en effektiv rente på i underkant av tre prosent på større lån. I forhold til 2010 har vi en økning på 35 prosent i våre nye utlån til skandinaver her fra Albir-kontoret, sier plassjef i Nykredit, Steen R. Søndergaard til Vikingposten.

Les også: Her er det største lageret av tomme Spania-boliger til salgs

Nykredit har i første halvår av 2011 innvilget 260 nye lån i Spania. 30 prosent av lånene er til nordmenn, 26 prosent til svenskene og resten til dansker.

– Vi er meget tilfreds med utviklingen i våre utlån i Spania, hvor vi i år har gitt lån på 55 millioner euro til skandinavers kjøp eller refinansiering av deres spanske boliger, sier Søndergaard.

Veiviser til næringslivet på Costa Blanca – ta en titt her

For å illustrere hvor mange lån de har gitt til folk fra de forskjellige skandinaviske landene, har de gått til innkjøp av store glassvaser og fylt dem med baller for hvert utlån.
Og la det ikke være noen tvil om at den norske vasen er dobbelt så stor som den svenske og danske. Nordmenn er de beste kundene til Nykredit på Costa Blanca.

– Jeg har kjøpt inn flere vaser og baller. Her fra kontoret i Albir er vi klare til å finansiere enda flere nordmenns drømmer om egen bolig på denne flotte kysten, sier plassjefen i Nykredit.