Nordmenn kom til kaos på flyplassene

Umulig å få informasjon om når flyene skulle gå.

Spaniaavisen

Publisert 4. desember 2010 17:01

SAN JAVIER

Oppdatert: 18:33
Norske reisende som skulle reise til Oslo og Trondheim fra San Javier-flyplassen i Murcia, fikk liten hjelp på flyplassen.

Siden AENA ikke hadde oppdatert trafikkinformasjon på sine hjemmesider, måtte hundrevis av passasjerer reise inn til flyplassen for å få informasjon. Det fikk de ikke. I innsjekken opererte man med originale rutetider – de samme som Norwegian sendte ut på SMS noen timer tidligere, og som fikk reisende til å haste til flyplassen.

Først ved 18-tiden kom det korrigert informasjon. Dermed blir passasjerene sittende og vente i timesvis på flyplassen i San Javier.

Har du opplevd store problemer under streiken? Ta kontakt med vår reporter her

– Det er helt fantastisk at Norwegian ikke har lært noe som helst etter kaoset med askeskyene. I stedet for å sørge for informasjon på SMS som de lover på hjemmesiden, forvirrer de oss reisende med å sende ut ordinær trafikkinformasjon. Det er unødvendig og villedende, sier to nordmenn som spaniaavisen.no møtte i kaoset på San Javier.

Flyet deres til Trondheim skulle gå klokken 18.50. Nå skal flyet istedet lande i Murcia klokken 22.22.

Flyet fra Gardermoen med avgang 14.45, reiste 16.47 og blir mer enn to timer forsinket fra Murcia.

I Alicante var trengselen verre. Mens AENA ba reisende om å ta kontakt med flyselskapene for nærmere informasjon før de dro til flyplassen, var beskjeden fra Norwegian at de reisende måtte sjekke inn som normalt.

PS! Spanske myndigheter fikk til slutt truet flygelederne tilbake på jobb. Da kveldsskiftet startet var 283 flygeledere på jobb – bare 13 færre enn etter planen.