Nordmenn har overtatt Alfaz sitt eneste hotell

Fredag blir det åpningsfest.

Spaniaavisen

Publisert 3. november 2011 06:29

ALFAZ

Hotel El Moli har kommet over på norske hender etter 50 år i samme spanske familie. Hege Romarheim og Per Halvorsen er blitt nye drivere av det gamle og ærverdige hotellet øverst i kommunen.

Hege Romarheim (40) har endelig fått drømmen sin oppfylt. Hun er blitt driver av hotellet i Alfaz, et hotell hun og familien har bodd på hver eneste ferie i over 30 år. Sammen med samboer gjennom de siste 14 årene, Per Halvorsen (45), skal nå Hege drive hele Hotel El Moli.

Les også: Frivilligsentralen i Alfaz i trøbbel – kan bli lagt ned

– Da vi fikk tilbudet i sommer kunne vi bare ikke si nei. Først ville familien som eier hotellet, at vi bare skulle drive restauranten og baren. Men tre dager etter vi flyttet ned hit sist måned, ville de vi skulle overta hele hotelldriften. Dette er et tilbud man sannsynligvis bare får en gang i livet. Vi synes det var en unik mulighet til å drive noe for oss selv, og ikke minst kunne få bo i dette flotte landet, sier Hege Romarheim til Vikingposten.

Samboerparet sa opp gode jobber i et cateringfirma i Haugesund og flyttet til Costa Blanca og Alfaz for et par uker siden. De skal bo i leiligheten i hotellet. Og så skal de jobbe 24 timer i døgnet de nærmeste månedene.

Veiviser til næringslivet på Costa Blanca – sjekk ut vår bransjeguide her

– Jeg er både bartender, ”stuepike”, bassenggutt og vaktmester. Hege er sjefen. Både for hotelldriften og ikke minst for kjøkkenet. Vi satser på å komme oss godt inn på det norske markedet når det gjelder restauranten. Hege er utdannet kokk, og har jobbet som kokk de siste ti årene i Haugesund.
Restauranten åpner fredag denne uken, og vi skal satse på en meny der vi alltid har en norsk spesialitet som dagens rett. Men på åpningsdagen blir det paella og sangria til alle som stikker innom, forteller Per Halvorsen.

Hotel El Moli ligger på toppen av Alfaz sentrum. I gaten der rådhuset ligger.
Hele denne saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.