Nordmenn gjør en innsats for fattige på Costa Blanca

Det norske miljøet vil hjelpe fattige spanjoler og utlendinger i nærmiljøet.

Spaniaavisen

Publisert 15. november 2012 14:47

ALFAZ DEL PI

Det er satt ut bøsser på en rekke steder der nordmenn samles. Alt fra fysioterapiklinikker, hoteller til skoler og klubber. Alle inntekter går til trengende nord på Costa Blanca.

– Vi har bestemt at det som blir samlet inn skal deles i tre. Emaus, de fattige i Callosa og matbanken i Alfaz skal få hver sin tredjedel. Vi tar imot både penger, mat, klær og leker. Aksjonen skal avsluttes like før jul, og vi håper derfor å glede en god del mennesker i denne høytiden, forteller Sverre Fortun fra Kiwanis og Klubben.

Meld deg på vårt nyhetsbrev, så får du nyhetene på epost når de skjer. Tjenesten er gratis

De har med seg Den norske skole Costa Blanca, Costa Blanca Physiotherapy, Frivilligsentralen og noen enkeltpersoner i denne litt spontane innsamlingsaksjonen. Felles for dem alle er at de ønsker å hjelpe folk som er i nød.

– Costa Blanca Physiotherapy (CBP)vil gjerne hjelpe folk som ikke har det så greit. Jeg hørte gjennom en pasient at det var opprettet en innsamlingsaksjon for trengende i området vårt. Vi ville også være med å støtte dette prosjektet, og jeg tok med skolen der barna våre er elever, sier daglige leder Nazanin Heydar ved CBP til Vikingposten.

Og skolen tente på aksjonen. Rektor Knut Lithell har sendt ut skriv til alle sine elever – og satt opp innsamlingsbøsser i administrasjonsavdelingen.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Den norske skole Costa Blanca har alltid hatt en sosial profil. Vi har støttet både Emaus og de fattige i Callosa i flere år. I fjor fylte vi en stor varebil med klær og leker til de fattige i Callosa. Dessuten har vi hatt et prosjekt i Sahara der vi har hjulpet flyktninger. At vi nå kan hjelpe til i nærmiljøet er flott, men det er slettes ikke flott at situasjonen er blitt som den er blitt over store deler av Spania. Nordmenn her nede har midler. Derfor kan vi hjelpe til ekstra, sier rektor Knut Lihtell.

Innsamlingsaksjonen skal holde på fra dags dato og frem til uken før jul. Da skal arrangørene samle inn både penger og ikke minst innsamlede klær og leker.