Nordmenn fikk se ny turistattraksjon

Den norske klubben Costa Blanca (DNKCB) ble med på guidet tur til møllen «Molí de Mànec». Den guidede turen er organisert av Alfaz del Pi kommune.

Terje Aspdahl

Publisert 11. april 2021 09:25

ALFAZ DEL PI

Kommunen ved byråd Martine Mertens sier at tiltaket har vist seg å være en suksess. Hun understreker at flere turer vil bli arrangert fremover og at det er viktig å melde seg på i god tid før utflukten finner sted.

Bevarings- og gjenopprettingsarbeidene til Molí de Mánec er fullført av Alfaz del Pi kommune i samarbeid Universitetet i Alicante, og er finansiert med midler fra EU´s strategi for bærekraftig byutvikling og fra prosjektet FEDER fra Valencia-regionen.

De guidede turene arrangeres på månedlig basis og da for små grupper. Dette er en direkte måte å formidle den kulturelle og historiske historien til kommunen samt å posisjonere «Molí de Mànec» som en ny turistattraksjon for Alfaz del Pi.

I 2015 ble katalogen over verneverdige eiendeler og områder for kommunen godkjent. Den historiske verdien av denne møllen er her godkjent siden den inngår som en eiendel av lokal relevans (BRL). 

– Her forbindes arv, landskap og vann siden det er en mølle som ligger i Carbonera-kløften, forklarer lederen for kulturarv i kommunen, Manuel Casado. Møllen er en del av Reg Major, et historisk vanningsområde. Møllen kan dateres tilbake til 1700-tallet og et av de viktigste etnologiske funnene i kommunen.