Nordmenn evakuert video

OPPDATERT: Stor skogbrann i La Nucia nord på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 7. september 2011 11:39

LA NUCIA

15:33
Onsdag formiddag brøt det ut en stor skogbrann i La Nucia. Nabokommunen til Alfaz del Pi og Altea. Brannen spredte seg raskt i den tørre skogen, og flere hundre mål skog ble svidd av. Likevel klarte brannmannskapene, med hjelp av to sjøfly og tre helikoptre, å få raskt kontroll over brannen.

Det bor en rekke nordmenn i La Nucia, og minst én familie ble evakuert av mannskaper fra Policia Local. Flere titalls familier ble evakuerte på grunn av brannen. Brannen herjet i området mellom Altea og La Nucia sentrum. På østre siden av riksveien på vei opp mot La Nucia.

Brannmannskaper fra Benidorm jobbet på bakken, mens altså tre helikoptre og to sjøfly bidro med slukking fra luften. I løpet av et par timer var brannen under kontroll.

Skogene på Costa Blanca er knusktørre for tiden, og det skal ikke mye til før et lite bål blir til en stor skogbrann. Heldigvis for både brannmannskapene, men ikke minst for beboerne i området, var det så å si ikke et vindpust i dag. Noe som hindret en raskt og stor spredning.

I formiddag brant det også i naturreservatet La Mata ved Torrevieja. Brannmannskaper fikk kontroll med denne brannen ved 11-tiden.

Se video under her