Nordmenn er med i årets Balconadas

Snart er det duket for årets Balconadas, og i likhet med tidligere år deltar mange forskjellige kunstnere, deriblant norske Anne-Lise Johannessen og Roland Jørgensen.

Spaniaavisen

Publisert 11. juli 2017 07:58

ALTEA

Balconadas finner sted i Altea 21. juli til 3. september, i Alfaz del Pi 8. september til 1. oktober, i Agost fra 6. august til 15. oktober og i Benimantell 18. november til 10. desember.

Roland Jørgensen, som beskriver seg som hobbymaler, er med for første gang. Han har fulgt med på utstillingen de siste par årene og synes det er en festlig begivenhet som liver opp i bybildet.

– Jeg har jo ingen malerkarriere å banke i bordet med, men jeg har tegnet og malt litt innimellom siden ungdomstiden, sier pensjonisten. Jeg har også jobbet i en avis i noen år, og i mange av disse årene ble det noe illustrasjon og grafikk, først på papir og siden med Mac. Etter at jeg flyttet til Spania for fem år siden, har jeg gått to ganger i uken på Escola d'Art Altea.

Professoren min spurte om jeg ville lage et bilde til Balconadas, og det sa jeg selvfølgelig ja til.

Sett denne? Slik kan Torreviejas nye skyskrapere bli

Jørgensen og hans samboer har to Bostonterriere som de går tur med på gater, parker og stier, og de irriterer seg over all hundeavføringen de finner på veien.

– Min illustrasjon er som dere skjønner inspirert av mine egne opplevelser i områdets gater og parker, og ikke et forsøk på å skape noe skjønnkunst. Jeg har rett og slett bare laget en bruksanvisning for normal oppførsel for hundeeiere, noe svært mange ser ut til å mangle. Jeg er ikke så godtroende at jeg håper mitt bidrag til Balconadas skaper revolusjon i fjerning av bikkjedritt, men hvis bare noen lar seg inspirere, er det bra.

Anne-Lise Johannessen, som lever av kunsten sin, er med for andre gang.

Gjør som nesten 22.000 andre – følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

– Tanken bak maleriet mitt er at det er mange barn som går rundt i de forskjellige byene med sine foreldre, og om jeg kan påvirke dem til å like kunst, hadde det vært flott. Barn ser på kunst på en helt annen måte enn voksne, for de kritiserer ikke. De ser etter det som sprer glede og fantasi, og det er det jeg prøver med mitt bidrag, som har tittelen Mellom Drøm og Virkelighet.

Hun legger til:
– Om jeg bare greier det at folk ser på farger med et nytt blikk ved å se på mitt maleri, er jeg fornøyd. Jeg har jobbet i flere uker med bidraget mitt, og har brukt forskjellige teknikker og har blandet mange forskjellige farger for å få frem akkurat de nyansene jeg ønsker.

Hun oppfordrer alle som går rundt med behov for å skape noe gjennom å male, å søke om plass til neste års utstilling.

– Prosessen er enkel. Det er bare å gå til Casa de Cultura i Alfaz del Pi og registrere seg i mai måned. Det koster kun 10 euro, som man får tilbake når man leverer maleriet. Duken man maler på får man av Casa de Cultura, og da er det bare å sette i gang.