Nordmenn er fornøyd med ny Alfaz-rundkjøring som gir bedre trafikkavvikling

Klar om et halvår.

Spaniaavisen

Publisert 19. februar 2014 20:05

ALFAZ DEL PI

I løpet av seks måneder vil den nye rundkjøringen på N-332 ved avkjøringen til Alfaz del Pi stå ferdig. Dette vil bedre trafikkflyten og dermed øke trafikksikkerheten på en særdeles ulykkesutsatt strekning.

Den nye rundkjøringen som blir 90 meter i diameter, bygges i området Casas Blancas ved avkjøringen til Alfaz del Pi. 

Ordføreren i Alfaz del Pi kommune, Vicente Arques, var denne uken på befaring i området sammen med Vicente Soler fra kommunenes byplanlegging og miljø, samt utviklere og interessenter for å sjekke ut fremdriften i prosjektet.

– Dette veiprosjektet fjerner et svart punkt på våre veier. Strekningen har en uakseptabel høy ulykkesrisiko – spesielt veikrysset ved innkjøringen til Alfaz del Pi, sier ordfører Vicente Arques.

Leiebil i Spania får du trolig billigst her – og gratis norsk servicetelefon, om det skulle være noe

Prosjekteringen som startet i 2005 ser nå endelig dagens lys. Alfaz del Pi kommune styrer utbyggingsprosjektet som er kostnadsberegnet til omlag tre milioner euro. 80 prosent av prosjektet er allerede ferdig.

Det som blant annet gjenstår av arbeider i tillegg til ferdigstillelse av rundkjøringen, er utarbeidelse at et nytt kjørefelt til Benidorm, ved siden av hovedtraseen, samt omlegging av vann og kloakk og riving av enkelte bygninger langs strekningen.

Ekteparet Arve (67) og Guri (63) Brun kommer fra Trondheim. De har i de siste fire vintrene, fra januar til mars, oppholdt seg i Albir og kjenner godt til området og er kjent med de trafikkale utfordringene. 

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her får du oversikten

– Jeg har lagt merke til at arbeidene med utbedring av N-332 har pågått en stund. Flott at veien utbedres og det er på tide at den nå blir ferdig. Det er en ulykkesutsatt strekning med mye trafikk. Når vi skal til Alfaz del Pi kjører vi alltid en annen vei for å unngå kø. I krysset ved avkjøringen til Alfaz del Pi oppstår det ofte lange køer. En rundkjøring samt flere filer tror jeg absolutt vil føre til at trafikken går jevnere og det blir bedre flyt, sier Arve Brun.