Nordmenn bor gratis mens de får behandling på Costa Blanca

Betaler kun flyreisen.

Spaniaavisen

Publisert 21. mars 2013 07:50

ALBIR

Alle de 22 nordtrønderne har med seg rekvisisjon fra lege om at de skal ha fysioterapibehandling. Det har de seks ganger i uken i to uker hos Costa Blanca Physiotherapy. Eneste utgiftene de har er flyreisen. Oppholdet på Hotel Albir Garden dekker Costa Blanca Physiotherapy. Mat måtte de hatt i Norge likevel, så det kan knapt regnes som en utgift.

– Jeg var her i fjor høst også og trivdes så godt at jeg tok en tur igjen nå i vår. Dette er rimelig og ikke minst får vi en fantastisk behandling av fysioterapeutene her. Jeg er veldig fornøyd med oppfølgingen vi får. Alle har et individuelt tilpasset program de følger, og så har vi fellestreninger i både sal og basseng i tillegg, forteller Jarle Bragstad fra Namsos.

Les også: – Glad jeg ble syk i Spania og ikke i Norge

Torild Aasheim fra Namsos er også med på denne behandlingsreisen. Hun stortrives i likhet med Bragstad.

– Det aller beste er behandlingen vi får, men det er jo akkurat derfor vi er her. Costa Blanca Physiotherapy er veldig flinke til å ivareta hver enkelt person. Jeg koser meg på treningen, og den gir resultater for sykdommen min. Enste jeg har å klage på i løpet av disse to ukene er været. Det har vært mye vind og litt kaldt. Men været kan ikke noen lastes for, sier Torild Aasheim og smiler.

Både Torild og Jarle er med på en gruppetur arrangert av Knut Sellæg. Også han fra Namsos, men Sellæg bor halve året i Altea. Knut er også revmatiker og får behandling hos daglig leder Nazanin Heydar hos Costa Blanca Physiotherapy.

Finn hjelp i vår bransjeguide

– Nazanin og gjengen hennes setter virkelig pasienten i fokus. Jeg er så fornøyd med dem at jeg har begynt å selge inn turer fra hjemområdet mitt i Norge. Nå har vi 22 personer fra Namsos her, og til høsten kommer jeg med to nye grupper. Behandlingen her er minst like god som på andre norske institusjoner i området både her og andre plasser i utlandet. Dessuten passer Hotel Albir Garden perfekt for godt voksne revmatikere. Her kan man enten bo alene eller sammen med andre i leilighetene, forteller Knut Sellæg.

– Tilbudet vårt har virkelig slått an hjemme i Norge. Ved hjelp av markedsføring og jungeltelegrafen har vi fått stor pågang. Vi har allerede hatt en rekke grupper med folk, i tillegg til enkelte kunder som reiser alene ned. Nå får vi nye grupper i begynnelsen og slutten av april. Våre fire fysioterapeuter har masse å gjøre, sier Nazanin Heydar.