Nordmenn ble ranet på vei fra flyplassen

Elsie Steinsvik og ektemannen hadde knapt landet på El Altet-flyplassen før de ble rammet av tyvene.

Spaniaavisen

Publisert 16. mai 2013 06:54

VILLAJOYOSA

Paret har hatt feriebolig i Villajoyosa de siste ti årene. De har regelmessig reist mellom Norge og Spania for å feriere. 23. mars gikk det galt. Da ble Elsie og mannen ranet like før de skulle kjøre ut på motorveien ved flyplassen El Altet.

Ranet har gått slik inn på Elsie at hun har mistet nattesøvnen etterpå.

– Jeg la merke til en litt merkelig mann inne på parkeringshuset der vi hentet ut leiebilen. Men jeg tenkte ikke mer på det, og kjørte ut som vi pleier. Like før vi skulle til å svinge ut på motorveien begynte bilen foran oss å blinke med varsellysene og den reduserte farten veldig. Samtidig kjørte en annen bil inn i oss bak. Vi stanset og gikk ut for å se på skadene. Akkurat som vi ville gjort hjemme i Norge, forteller Elsie Steinsvik til Vikingposten.

Les også: Her tar politiet rømingen – se video

– De to andre mennene gikk ut av hver sin bil og ble med for å sjekke. Den ene var spesielt ivrig og snakket som en foss og viftet med armene. Da jeg plutselig snudde meg så jeg kompisen hans styrte ut av bilen vår med vesker og verdisaker. De to stakk av i en fei. Vi hadde ikke sjanse til å gjøre noe. Vi måtte innse at vi hadde mistet alt av verdisaker som PC, mobiltelefon, penger, kort, pass og annet, sier Elsie.

Hennes første reaksjon var at hun ville selge boligen i gamlebyen i Villajoyosa og aldri mer reise til Spania. Hun ble alt for skremt etter opplevelsen med først å bli påkjørt og så ranet. Men nå har hun kommet på andre tanker.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Man må bare komme seg opp på hesten igjen hvis man faller av. Men jeg kommer aldri mer til å kjøre bil i Spania. Heretter blir det ikke leiebil når vi skal fra flyplassen i Alicante og til ferieboligen i Villajoyosa. Vi bruker buss og taxi. I tillegg er jeg blitt veldig skeptisk når jeg er på flyplassen. De to kjeltringene som ranet oss, hadde garantert spanet på oss inne i parkeringshuset mens vi skulle ta ut leiebil. Jeg mener flyplassen må få seg en mye bedre kontroll av hvilke personer som går rundt der inne, sier Steinsvik.

Hun oppfordrer skandinaver til aldri å stanse bilen – selv om man skulle bli påkjørt.