Nordmenn åpnet hotell på Costa Blanca

Trude (23) og søsteren Siw (30) har travle dager.

Spaniaavisen

Publisert 14. juli 2011 09:35

CALPE

Litt øst for Calpe sentrum ligger Hotel Gran Sol, et hotell som ble åpnet i 1978, men som har vært stengt de siste tre årene. Helt til faren til Trude, Tor Opseth, egentlig skulle til Costa Blanca for å se på sommerhus til familien. Han endte opp med å kjøpe det nedlagte hotellet.

– Da far kom over dette hotellet ringte han oss og spurte om dette var noe vi kunne tenke oss å drive på med. Han så på bygget som en god investering. Vi tente på prosjektet umiddelbart, og satte i gang, sier Trude Opseth til Vikingposten.

Les også: Hotell tester ut snorkerom

Sammen med halvsøster Siw Hellebust – begge fra Førde i Sogn og Fjordane – gikk de på med krum hals. Siw flyttet ned til Calpe for å følge oppussingen tett, og hjelpe til litt selv der hun kunne.

– Hotellet bar virkelig preg av å ha stått tomt i mange år. Bassenget måtte vi bare grave opp og legge ned et helt nytt, samtidig som uteområdet var den reneste jungel. I tillegg har vi malt opp selve hotellet, og pusset opp etter beste evne, forteller Siw Hellebust.

Forrige mandag kunne de to unge damene åpne dørene til Hotel Gran Sol for første gang som stolte hotelleiere – og drivere. Nå venter lange arbeidsdager og masse slit fremover. Men jentene lar seg ikke affisere av dette.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Nei, vi skal jobbe hver dag fra klokken 10 til 24. En av oss skal alltid være på jobb. Den eneste luksusen vi tar oss råd til er å ha egen kokk ansatt. Resten av oppgavene på hotellet gjør vi selv. Alt fra renhold, vaske sengetøy, booking til servering og markedsføring, forteller Trude Opseth.

Hun ble akkurat ferdig utdannet fra BI der hun har tatt en bachelorgrad innen reiselivsledelse. Dette er den eneste erfaringen de to jentene har med reiseliv og hotelldrift.

– Nå skal vi jobbe hardt for å bli godt kjent i nærmiljøet rundt hotellet. Det er restauranten som har fullt fokus fra vår side for tiden. Vi håper å bli et møtested for naboene rundt oss her. Mange har vært innom den første uken og sagt at de er glade for at hotellet er åpnet igjen. Den forrige eieren hadde liten interesse av stedet, og til slutt stengte han bare dørene. Men vi vil selvsagt også ha overnattingsgjester, men vi tar en ting av gangen, sier Hellebust.

Hotellet til jentene har ni rom med plass til 26 gjester. De har eget stort basseng, stilig utebar som de har kalt ”Tropical Bar” og med plass til hundre gjester, egen bar inne, spisesal til frokost og middagsgjester og en privat avdeling som jentene selv bor på.

– Vi skal friste gjester til å komme og slappe av i rolige omgivelser.
Bassenget er åpent for alle våre gjester. Man trenger ikke bo på hotellet for å benytte det. Dessuten tror jeg vi er et billig alternativ for folk som vil ha seg en liten ferie. Vi tar 50 euro per natt for et dobbeltrom. Da er en kontinental frokost inkludert i prisen. Deler man denne summen på to blir det ganske billig, reklamerer Trude Opseth.

Hele denne saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15