Nordmann vil hjelpe Violeta og hennes to døtre

En norsk pensjonist på Orihuela Costa gir 50 euro i måneden.

Spaniaavisen

Publisert 20. desember 2012 09:03

ALFAZ DEL PI

– Da jeg leste om Violeta og hennes to døtre som sliter for å få endene til å møtes i hverdagen var jeg ikke i tvil om at jeg ville støtte dem. Jeg lagde en direkte månedlig trekk på 50 euro fra min spanske bankkonto til Violetas. Jeg er pensjonist og har så jeg greier meg uansett. Mine barn og barnebarn lever i overflod i Norge så dem trenger jeg ikke bekymre meg for, sier pensjonisten til Vikingposten.

Mannen bor på Orihuela Costa og ønsker å være anonym. Han vil bare hjelpe – ikke promotere seg selv.

Les også: – Jeg hadde ikke greid meg uten hjelp fra nordmennene

– Kanskje dette kan være med på å gi Violeta og hennes to døtre en bedre hverdag. 50 euro er lite for oss, men det er mange penger for dem som sliter og må oppsøke spanske sosialkontor for å få penger til å overleve, sier mannen.

– Dette er en sjenerøs gave. Ved å få 50 euro i fast bidrag hver måned kan Violeta planlegge litt bedre. Disse pengene er sannsynligvis nok til å betale strømregningen hennes, sier Marit Gjelsten, som er overveldet over gaven.

– Etter dere skrev om saken sist torsdag kom det inn et par nordmenn her fredagen med ti store poser fulle av mat de hadde kjøpt på Carrefour. Maten ville de gi til de trengende familiene vi hjelper i Alfaz del Pi, forteller Marit Gjelsten.

Er det flere snille nordmenn blant våre lesere kan snart døtrene til Violeta på henholdsvis ni og ti år få penger til å være med på fritidsaktiviteter, noe de aldri før har kunnet på grunn av at det koster penger.

Kanskje til og med de to kan få leker og nye klær også? Violeta selv jobber døgnet rundt for å skaffe nok penger til husleie og barnepass. Alle andre utgifter er hun avhengig av hjelp til.