Nordmann svindlet for 15 millioner kroner i Spania

Lurt trill rundt.

Spaniaavisen

Publisert 26. oktober 2011 05:58

MADRID

En mann i 50-årene fra Vest-Agder overførte til sammen14,7 millioner kroner til en gruppe svindlere i Spania. Tilbake skulle han få en stor mengde diamanter…

Saken ble oppdaget da Økokrim varslet Agder-politiet om det ble overført store beløp til utlandet fra kontoen til mannen, skriver Fædrelandsvennen.

– Saken viste seg å være et typisk eksempel på en såkalt nigeriasvindel, sier leder ved økonomiavsnittet i Agder-politiet, John Repstad til avisen. 

–  Han ble fortalt at diamantene ble oppbevart i et sikkerhetshus, og at han måtte betale et gebyr for å få dem ut. Deretter begynte ballen å rulle, med nye avgifter, gebyrer og advokathonorarer.

For å skaffe pengene solgte mannen huset sitt og lånte i tillegg et stort beløp fra en bekjent. Totalt er det snakk om 14,7 millioner kroner som er sendt til Spania.

I oktober i fjor ble 18 spanske, tyske og nigerianske statsborgere pågrepet i Madrid i forbindelse med svindelen. Norsk politi har sendt over alt de har av dokumenter i saken, som nå skal være ferdig etterforsket og oversendt domstolen for behandling, melder ANB.